Τα Λιθοβούνια πενθούν τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο

Τα Λιθοβούνια πενθούν τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο

Νοέμβριος 25, 2015 - 09:44
0 σχόλια

Μεγάλη θλίψη επικρατεί στην τοπική κοινωνία του χωριού μας μετά την αναγγελία του θανάτου του εκλεκτού συγχωριανού μας Ιωάννη Κωτσιόπουλου εμπνευστή  μιας από των μεγαλυτέρων σοκολατοβιομηχανιών στη χώρα μας τη γνωστή σε όλους ΙΟΝ.

Ο αείμνηστος ήταν γόνος ευπατρίδων  ο οποίος έφυγε σε μικρή ηλικία από το χωριό μας και μετέβηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει την Οικονομική Επιστήμη.Έφυγε αλλά ποτέ δεν ξέχασε το χωριό μας! Ηταν ακούραστος αρωγός  βοηθώντας με μεγάλη προθυμία όσες φορές του ζητήθηκε!Μερικά από τα έργα του είναι τα παρακάτω:

 Ανάπλασε την κεντρική πλατεία του χωριού μας κατασκευάζοντας τον Ανδριάντα του Θείου του και μεγάλου επίσης ευεγέρτη του χωριού μας  Κων/νου Ι. Κωτσιόπουλου με του οποίου δαπάνες κατασκευάστηκε  η κεντρική ύδρευση του χωριού το 1951 από την πηγή Κουμά.

Κατασκέυασε επίσης με δικές του δαπάνες  το αναψυκτήριο του Συλλόγου μας στην κεντρική πλατεία του χωριού μας

Πρόσφατα ανακαίνισε εκ βάθρων τον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  όπου και ανακυρύχθηκε Μέγας Ευεγέρτης από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Τέλος, Όλοι οι χωριανοί είμαστε ευγνώμονες για όλες του τις ευεγεργεσίες και ευχόμαστε στην οικογενειά του τα θερμά μας συλληπητήρια.

Θα σε Θυμόμαστε πάντα κυρ Γιάννη, Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει….

Ψήφισμα του Αγροτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λιθοβουνίων

Στο άκουσμα του ξαφνικού θανάτου του συγχωριανού μας Κωτσιόπουλου Ιωάννη  συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και αποφάσισε τα κάτωθι:

Να εκφράσει τα Θερμά συλλήπητήρια στην οικογένεια του εκλιπώντος
Να παρευρεθεί σύσσωμο στην Εξόδιο Ακολουθία
Να καταθέσει χρηματικό ποσό αντί στεφάνων σε ευαγή ιδρύματα ει μνήμην του αειμνήστου.
Να μεριμνήσει καταθέτοντας πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης έτσι ώστε να δωθεί το όνομα του αειμνήστου σε κεντρική οδό του χωριού μας.  

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γεν. Γραμματέας

 Γεώργιος Νικ. Κωτσιόπουλος                                   Αθανάσιος Γ. Γεωργιόπουλος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.