Τα «Λαογραφικά Πελοποννήσου» παρουσιάστηκαν στο Ίσιωμα Καρυών (pics,vid)

Τα «Λαογραφικά Πελοποννήσου» παρουσιάστηκαν στο Ίσιωμα Καρυών (pics,vid)

Αύγουστος 27, 2016 - 16:23
0 σχόλια

Η παρουσίαση του βιβλίου "Λαογραφικά Πελοποννήσου" του Γιάννη Ασημακόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Ίσιωμα Καρυών.

Η γλώσσα, η ιστορία και ο πολιτισμός είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα Έθνος. Ο πολιτισμός είναι διαχρονικό και εξελισσόμενο στοιχείο. Υπάρχει όμως λησμονιά για πολλούς λόγους και η λαογραφία έρχεται να διώξει αυτή τη λησμονιά και να διατηρήσει ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας και γενικά ό,τι απαρτίζει τον πολιτισμό μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε:

"Ο Γιάννης Ασημακόπουλος με το βιβλίο του προσφέρει πολλά και αφήνει πίσω και το όνομά του...

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του αυτή και εύχομαι να γράψει και άλλα βιβλία ποικίλου περιεχομένου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στο Ίσιωμα, ανακοίνωσα και την έναρξη των εργασιών, τις επόμενες μέρες, στο δρόμο που θα ενώσει την Καρύταινα με το Ίσιωμα, ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό κατ' εμένα που θα ενώσει πολλές αρχαιότητες."

Έτσι το βιβλίο του Γιάννη Ασημακόπουλου είναι σημαντικό και έχει να προσφέρει πολλά, κυρίως στους νεότερους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας σύντομα στην περιοχή θα υλοποιήσει ένα σημαντικό έργο, που ξεπέρασε επιτέλους τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και θα ξεκινήσει εντός των ημερών.

Πρόκειται για το δρόμο που θα ενώσει την Καρύταινα με το Ίσιωμα και θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αφού θα είναι ευκολότερη η πρόσβαση στις αρχαιότητες του Λεκανοπεδίου αλλά και στο Παλαιοντολογικό Μουσείο.

Video: 

Παρουσίαση Βιβλίου Γ. Ασημακόπουλου "Λαογραφικά Πελοποννήσου"


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.