Τα κόμματα για τους νεκρούς της Marfin στην ένατη επέτειο

Τα κόμματα για τους νεκρούς της Marfin στην ένατη επέτειο

Μάιος 05, 2019 - 19:02
3 σχόλια

Πέρασαν εννέα χρόνια από τον θάνατο τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αντιμνημονικής πορείας. Τραγικό ήταν το τέλος για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου (έγκυος τεσσάρων μηνών), τον Επαμεινώνδα Τσακάλη και την Παρασκευή Ζούλια.

Ανακοινώσεις για τα θύματα της Marfin, στην ένατη επέτειο από την πυρκαγιά στην τράπεζα της οδού Σταδίου, έκαναν τα κόμματα -πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πέρασαν εννέα χρόνια από τη δολοφονία τους, εννέα χρόνια χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη», έγραψε στην ανάρτησή του στο Twitter o πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου, την Παρασκευή Ζούλια και τον Επαμεινώνδα Τσάκαλη. «Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι ζωές που χάθηκαν στη Marfin θα είναι πάντα η τραγική υπενθύμιση για αυτά που έγιναν, όσο ο διχασμός, η ρητορική του μίσους και η τυφλή βία κυριαρχούσε», δήλωσε ο  Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στα social media για τη Marfin.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Σταδίου και είπε: «Ξανά εδώ. Για ένατη χρονιά. Για την Παρασκευή, την Αγγελική, τον Επαμεινώνδα. Αλλά και για αυτούς που έβαλαν την φωτιά. Αυτούς που δεν άφησαν την πυροσβεστική να προσεγγίσει. Αυτούς που φώναζαν “αφήστε τους να καούν”. Να ξέρουν ότι δεν ξεχνάμε το έγκλημά τους. Να ξέρουν ότι θα τους το θυμίζουμε κάθε χρόνο. Για να ζουν μόνο με τους εφιάλτες τους».

«5 Μάη 2010. Εμπρησμός Marfin. Τρεις ψυχές ζητούν δικαίωση. Τρεις ψυχές, που χάθηκαν άδικα από δολοφονικά χέρια, που κρατούσαν μολότοφ. Ας το έχουν αυτό καλά στο μυαλό τους οι ιθύνοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που τολμά να προτείνει την υποβάθμιση του κακουργήματος της κατασκευής και κατοχής μολότοφ απλά σε πλημμέλημα. Ας έχουμε όλοι μας υπόψη, ότι, όταν υπάρχουν κοινωνικές εντάσεις, κάποια οργανωμένα κυκλώματα το εκμεταλλεύονται. Κάποιοι, για να πετύχουν οικονομικούς ή πολιτικούς σκοπούς, γίνονται, τάχα, ανώνυμο πλήθος και σκοτώνουν… την ελευθερία, τη δημοκρατία, τον συνάνθρωπο. Απέναντι σε αυτούς ο λαός ενώνεται. Ας το έχουν και αυτοί υπόψη τους…», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης.


3 Σχόλια

Μην είστε άδικοι, στην ίδια θεματολογία ο αγώνας δια του Ρουβίκωνα για την άδεια Κουφοντίνα. Προέχει η 4η ζωή!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.