Τα καυτά προβλήματα της Τρίπολης που ζητούν δραστική λύση

Τα καυτά προβλήματα της Τρίπολης που ζητούν δραστική λύση

Φεβρουάριος 11, 2017 - 11:40
9 σχόλια

Η ΄ Ένωση Ενεργών  Πολιτών Νομού Αρκαδίας δέχεται  καθημερινά πλήθος παραπόνων από  συμπολίτες  μας  , που  αναφέρονται στα  καυτά  προβλήματα  της  πόλης μας και  ζητούν την δραστική  παρέμβαση  της  Δημ  Αρχής .

1)Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μαςαντί ναεπιλυθεί ,καθημερινά οξύνεται.

   2)) Η απαράδεκτη  κατάσταση στο κέντρο της πόλης

Στους πεζόδρομους κυκλοφορούν άνετα αυτοκίνητα καιμηχανάκια με κίνδυνοτων διερχομένων .Οι κανονιστικές διατάξεις που έχουναποφασιστεί από τηνΔημ Αρχήδεν εφαρμόζονται.πτο2015 έχει ψηφιστεί και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, μάλιστα μας πληροφόρησαν ότιακύρωσε την απόφασηη αποκεντρωμένη διοίκηση .Δεν ήταν νόμιμη η μελέτη; καιαν όχι οι νομικές υπηρεσίες του δήμου δεν την ηλεγξαν;

   3)  Φορείς και πολίτες παρακολουθούν με .αγωνία την κωμικοτραγική  παράσταση ,με πρωταγωνιστές το Υπουργείο,  τον Περιφεριεάρχη και τον Δήμαρχο, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί χρόνια τώρα με τα σκουπίδια Ακούμε για οριστική λύση  από τις εξαγγελίες   τους και των ΦΟΣΔΑ, ΣΔΙΤ. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα πρόβλημα που είτε από ανικανότητα  είτε  εσκεμμένα δεν λύθηκε μέχρι σήμερα.

Πρόσφατες ανακοινώσεις του Δήμου Τρίπολης αναφέρουν ότι στη θέση Μεγαβούνι έχει διαμορφωθεί ο χώρος  που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις και έτσι  θα λυθεί το πρόβλημα οριστικά . Είμαστε σε  αναμονή.

4)  Τα αδέσποτα σκυλιά συνεχίζουν να παρελαύνουν στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας ,με αποτέλεσμα να έχομε συχνά  επιθέσεις  σε        συμπολίτες μας.  

  5) Έχουμε αναφερθεί σε πολλές  ανακοινώσεις μας  για την  τοποθέτηση     φωτεινού σηματοδότη στη συμβολή των οδών Μπακοπόυλου και Δήμητρος ,για να αποφευχθούν άλλα ατυχήματα κα να μη θρηνήσουμε θύματα Εκεί στεγάζεται το 4ο Δημοτικό Σχολείο.

   6)  Σε πολλούς δρόμους της πόλης μας υπάρχουν λακκούβες  με κίνδυνο ατυχημάτων διερχομένων και ζημιών οχημάτων , όπως στις οδούς Σπετσεροπούλου, Ομήρων , 11oυ  Συντάγματος  , Δούνια   και  σε   άλλους .

7)Ο  δρόμος που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο είναι απαράδεκτος , στενός γεμάτος λακκούβες,  χωρίς φωτισμό .Έχουν περάσει χρόνια από την λειτουργία του   και κανείς από τους Άρχοντες της Περιφέρειας και Δήμου   δεν ενδιαφέρθηκαν για τη βελτίωση του . Για να εντοπίσει  κανείς το Πανεπιστήμιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυξίδα.

Οι πινακίδες της  τροχαίας  στους δρόμους είναι γεμάτες  αυτοκόλλητα με αποτέλεσμα κυρίως τις βραδινές  ώρες να κινδυνεύουν οι οδηγοί καθώς δεν μπορούν να διακρίνουν καθαρά την σήμανση .

 Η Δημοτική Αρχή θα  πρέπει  να ορίσει παρκινγκ για τα διερχόμενα τουριστικά λεωφορεία, διότι πολλές φορές δεν βρίσκουν να παρκάρουν  και  αναγκάζονται  να φύγουν για άλλες πόλεις .

. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοίπου πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη προκειμένου να έχουν καθαρή πόλη ,και να κυκλοφορούν με ευκολία στους δρόμους.

      Η  Ε. Ε. Π είναι εδώ για να ελέγχει καλοπροαίρετα , να μεταφέρει στις    αρμόδιες     Αρχές τη φωνή των πολιτών , να συνεργάζεται με αυτές και να  βοηθά όσο μπορεί στην επίλυση προβλημάτων .

 

ΓΙΑΤΟ Δ.Σ

                                         ΜΟΥΤΣΙΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

                 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΤΗΣ    ΕΝΩΣΗΣ  ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                              ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Eνα ακόμη πρόβλημα είναι η αγένεια των 50άρηδων ΔΕΚΟσυνταξιούχων να μην παραχωρούν στις γεμάτες καφετέριες τη θέση τους όταν μπαίνουν πραγματικοί ενεργοί εργαζόμενοι

1ον) Τις προάλλες δύο απορριμματοφόρα του Δήμου είχαν ανέβει στην πλακοστρωμένη πλατεία Άρεως για να αδειάσουν τους κάδους (αρχη Αγίου Κωνσταντίνου). Τόσα χρήματα διατέθηκαν για την πλακόστρωση της πλατείας, για πόσο όμως θα αντέξει, ήδη έχουν παρουσιαστεί φθορές. Κάποιος να τα ελέγχει δεν υπάρχει? 2) Ας μπουν επιτέλους κάποια STOP στα δρομάκια που βγαίνουν από τις πολυκατοικίες των οικοπέδων Μαυρόγιαννη στην Οπλαρχηγού Σεχιώτη, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα. Πόσες φορές πρέπει να το αναφέρουμε? Δεν περνάει κανένας σας από τον δρόμο αυτό? Ασχοληθείτε με αυτά που είναι απλά.

Εσύ κ. 15.44 σε ποια τάξη ανήκεις; Μήπως ανήκεις και στο Κόμμα;............ σύντροφε;

Εσένα περιμέναμε να μας τα πεις. Πού ζούμε εμείς, σε άλλη πόλη; Ή περιμένεις επειδή τα διαπίστωσες εσύ ο δήμαρχος να ενδιαφερθεί ξαφνικά; Γραφικοί θα'πρεπε να λέγεστε κι όχι ενεργοί.

Αυτά μας έχουν φάει....Οι ''ενεργοί πολίτες΄΄ και οι ανενεργοί πολιτικοί!!!!!!!

και γιατί δεν αλλάζετε δήμαρχο? αυτό με το δρόμο έξω από το 4σχο πιστεύω πρέπει να λυθεί επυγη

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΛΥΘΕΙ ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.....ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η' ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.....ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.