Τα χελιδόνια έφτασαν στο Παράλιο Άστρος

Τα χελιδόνια έφτασαν στο Παράλιο Άστρος

Απρίλιος 29, 2016 - 10:12
0 σχόλια

Κάθε χρόνο,η άφιξη των χελιδονιών στην Ελλάδα σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης. Στη φωτογραφία, την οποία δημοσίευσε η σελίδα Astros Paralion στο Facebook, ένα χελιδόνι φτιάχνει τη φωλιά του στην οδό Ζαφειροπούλου.

Τα χελιδόνια -πέντε διαφορετικά είδη επισκέπτονται την Ελλάδα- διανύουν περίπου 10.000 χλμ. για να έρθουν σε μας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Ξεκινούν από την Αφρική (νότια της Σαχάρας) σε μεγάλα σμήνη για να φτάσουν εδώ την άνοιξη. Το ίδιο μεγάλο ταξίδι κάνουν και το φθινόπωρο, όταν φεύγουν από την Ελλάδα. Συνολικά δηλαδή μπορεί να ταξιδέψουν περίπου 20.000 χλμ. για να έρθουν εδώ και να επιστρέψουν στην Αφρική!

Από παλιά οι άνθρωποι είχαν συνδυάσει την άφιξη των χελιδονιών με την άνοιξη. Αυτό και μόνο θα αρκούσε για να καταλάβουμε γιατί τα χελιδόνια είναι τόσο αγαπητά στους ανθρώπους. Δεν είναι όμως μόνο αυτό... Κάντε έναν απλό υπολογισμό: ένα μικρό χελιδόνι σε μια μπουκιά τρώει παραπάνω από 50 κουνούπια και μύγες! Φανταστείτε πόσα έντομα τρώει μια χελιδονοοικογένεια με 3–6 μικρά σε μία ολόκληρη ημέρα!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.