Τα ετερώνυμα... έλκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου;

Τα ετερώνυμα... έλκονται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου;

Ιούνιος 13, 2019 - 12:20
0 σχόλια

Τα ετερώνυμα έλκονται, λένε όσοι θέλουν να «δικαιολογήσουν» το σμίξιμο ετερόκλητων ανθρώπων. Τα ετερώνυμα έλκονται και στην πολιτική; Μάλλον όχι. Στην πολιτική δεν είναι δυνατόν να φουντώσει ξαφνικός έρωτας ανάμεσα σε εκπροσώπους διαφορετικών πολιτικών ιδεολογιών. Μπορούν, ενδεχομένως, να συνεργαστούν σε προγραμματικές βάσεις.

Ή επειδή δεν έχουν άλλους συμμάχους πουθενά στον ορίζοντα. Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε συγκυβερνήτη στο πρόσωπο του ακροδεξιού Πάνου Καμμένου, μια συνεργασία που κατέληξε σε ένα βελούδινο διαζύγιο στην αρχή, αλλά στο τέλος, όταν μετρήθηκαν τα κουκιά, οδήγησε στην καταστροφή του Κέντρου και τελικά στη βύθιση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αφού είδαμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μαζί, θα πει κάποιος, όλα περιμένουμε να τα δούμε.

Σύμφωνοι. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως γίνεται λόγος για συνεργασία των δύο μεγάλων αντιπάλων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που βάζει ο «Κλεισθένης» και η ανίσχυρη πλειοψηφία της παράταξης Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Και αυτό δεν ηχεί καλά στα αφτιά των ψηφοφόρων του ενός ή του άλλου κόμματος.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας, νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη Νέα Δημοκρατία, από την Κόρινθο όπου βρέθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου στο πλαίσιο των επισκέψεών του για να ενημερωθεί από αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους καθώς αναλαμβάνει τα ηνία της Περιφέρειας από 1ης Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη του Γιώργου Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, έχει ήδη συνεργαστεί με τον κ. Δέδε, στο πλαίσιο των καθηκόντων του ως δημάρχου Καλαμάτας, όμως η συνεργασία τους από εδώ και πέρα είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να το συζητήσει εκτενώς με τους συνεργάτες του.

Μάλιστα, τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο -όταν το εκλογικό τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει, σημειώνουμε, και θα ξέρουμε ποιος θα συνεργαστεί με ποιον στην ελληνική Βουλή. Ακόμα, ο κ. Νίκας είπε ότι εφόσον η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, ο «Κλεισθένης» θα αλλάξει διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της ακυβερνησίας.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, πάντως, μέσω δελτίου Τύπου υποστηρίζει ότι χθες έπεσαν οι μάσκες και φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ συνεργάστηκαν προεκλογικά στις περιφερειακές εκλογές.

Βρισκόμαστε εν αναμονή εξελίξεων.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, πάντως, το εξής: Ο ΣΥΤΡΙΖΑ δεν διστάζει να συνεργαστεί ακόμα και με αντίθετες δυνάμεις, και κατέληξε να συγκυβερνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, γεγονός που ψύχρανε και απομάκρυνε πολλά στελέχη από τους κόλπους του. Η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να παίξει τον ρόλο των ΑΝΕΛ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να δείξει ελαστικότητα απέναντι στον μεγάλο της αντίπαλο στις βουλευτικές εκλογές;

Σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα τώρα επικεντρώνονται στη διεκδίκηση της εξουσίας. Για τις συνεργασίες σε περιφερειακό επίπεδο υπάρχει χρόνος, και κυρίως όλα θα εξαρτηθούν από το αν η ΝΔ λάβει αυτοδυναμία.

Μετά τις εκλογές, όμως, φαίνεται πλέον καθαρά ότι στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνέπλευσαν εναντίον του Τατούλη και της παράταξής του.

Γαλανιάδη Εύα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.