Τα εργασιακά δικαιώματα στο τραπέζι των ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ στην Τρίπολη (pics,vid)

Τα εργασιακά δικαιώματα στο τραπέζι των ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ στην Τρίπολη (pics,vid)

Δεκέμβριος 05, 2016 - 21:00
11 σχόλια

Τα κρίσιμα θέματα της απασχόλησης, των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θεωρεί ότι πρέπει να προηγηθεί ο αναγκαίος θεσμικός διάλογος πριν από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στα θέματα αυτά, εν συνεχεία να κατατεθούν δημοσίως οι προτάσεις των πολιτικών κομμάτων όπως αυτές θα διαμορφωθούν μετά τη συζήτησή τους με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στο πλαίσιο του παραπάνω σκεπτικού εντάχθηκε η εκδήλωση διαλόγου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ) που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη με θέμα «Ανάπτυξη, Δουλειές και Εργασιακά Δικαιώματα».

Κεντρικοί ομιλητές ήταν  η βουλευτής Αττικής και υπεύθυνη ΚΤΕ Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ  Δημήτρης Χατζησωκράτης, καθώς και ο βουλευτής Σερρών και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης και ο γραμματέας συνδικαλιστικού του ΠαΣοΚ Γιώργος Βασιλόπουλος.

Τον λόγο επίσης έλαβαν οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας.

Λίγο πριν από την έναρξη της συζήτησης, η κυρία Χριστοφιλοπούλου μίλησε στους δημοσιογράφους για τα εργασιακά, για τη στρατηγική της παράταξης καθώς και για τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όπου εκπροσώπησε την πρόεδρο του ΠαΣοΚ στο πλαίσιο του Συμβουλίου του PES με τίτλο «Saving Europe, που έγινε στην Πράγα. Επίσης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόσο για την παράταξη όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και απάντησε και σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούσαν στον κ. Βενιζέλο και στην πιθανή αποχώρησή του από την παράταξη.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις προτάσεις των εργαζομένων και του ΠαΣοΚ (και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, την αποφυγή των ομαδικών απολύσεων και της ανταπεργίας και τόνισε τη σημασία να σταθούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και δημοκράτες δίπλα στον κόσμο της εργασίας.

Δεν μιλάμε μιλάμε ωραία λόγια, δεν θέλουμε να πουλήσουμε ψεύτικες ελπίδες

Τον Οκτώβριο 884.331 άτομα ήταν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ, από αυτούς πάνω από τους μισούς (το 54,29%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό τουλάχιστον ενός έτους.
Η ανεργία των νέων από το 34,51% το 1998, άγγιξε το 50% τον Μάιο του 2016 με έναν στους τέσσερις νέους ηλικίας 20 έως 24 ετών είναι εκτός εργασίας, εκτός εκπαίδευσης κι έκτος κατάρτισης. Επίσης οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, όταν δημιουργούνται, αφορούν στην πλειοψηφία τους ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πάνω από 60% των νέων θέσεων εργασίας είναι θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης τόνισε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια κυβέρνηση προπαγανδιστών και ψευτών

Όπως και στο παρελθόν έχει αναφέρει η υπεύθυνη ΚΤΕ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  Εύη Χριστοφιλοπούλου:
•  Λέμε ναι στην καθολική εφαρμογή της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και για όλους τους όρους εργασίας, μισθολογικούς και μη.
•  Λέμε ναι στην επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.
•  Λέμε ναι σε νέα εργαλεία διμερούς και τριμερούς κοινωνικού διαλόγου.
•  Πιστεύουμε στην αναβάθμιση του θεσμού της μεσολάβησης και διαιτησίας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το δήλωσαν οι ομιλητές, ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ  Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Βουλευτής Σερρών και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης και ο γραμματέας Συνδικαλιστικού του ΠαΣοΚ Γιώργος Βασιλόπουλος.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση διαλόγου για τα εργασιακά δικαιώματα στην Τρίπολη


11 Σχόλια

Η κυβέρνηση συριζα-ανελ είναι μια κυβέρνηση προπαγανδιστών και ψευτών, ΠΟΥ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΣΟΙ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΜΑΣ.

Τα μνημόνια μαζί τα ψηφίζατε και τα ψηφίζεται, ρε μας δουλεύεται; Για αυτό πήρατε το ......μεγάλο ποσοστό σας! Σε αναμονή μείωσης του ποσοστού τους και όλοι οι άλλοι που τα ψηφίζουν σήμερα!

Πολύ μάγκας ο φωτογράφος με τα κοντινά του πλάνα, έτσι για να βλέπει ο κόσμος ποιοί εξακολουθούν ακόμα να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις. Γι αυτό η Ελλάδα μας πηγαίνει πίσω, αντί μπροστά.

Το ΠΑΣΟΚ, όταν με την πολιτική του έθετε τις βάσεις της μετέπειτα καταστροφής και της χρεωκοπίας της Χώρας, έπαιρνε ποσοστά 40-48%. Οταν θέλησε να σώσει ό,τι απέμεινε το ρίξατε στο 5%, σύντροφοι, πηγαίνοντας όλοι στον αρχιψεύτη ΤΣΙΠΡΑ..... Καντε τώρα την καθιερωμένη αυτοκριτική σας όπως κάνουν όλοι οι χαμένοι.....

Στα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Καισάρεια παραβρέθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Να χαρώ εγώ τον πρώην αρχηγό σας και πρωθυπουργό! Το δούλεμα πάει σύννεφο...............είναι αλήθεια;

Νομίζω πως κανείς δεν αμφισβητεί το ότι ο ΓΑΠ είναι κατά βάθος φιλέλληνας

Το πασοκ το διέλυσαν στο νομό αυτοί που νόμιζαν ότι μόνο αυτοί είναι και άλλος κανένας......

Κατάλαβε κανείς τι είπε στις δηλώσεις του αυτός ο ανεκδιήγητος βουλευτής ο Τζελέπης??Ούτε ο ίδιος δεν κατάλαβε... Κρίμα για το κόμμα να το αντιπροσοπεύουν τέτοιοι άνθρωποι,.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.