Τα επόμενα βήματα για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία

Τα επόμενα βήματα για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία

Ιούλιος 24, 2018 - 11:35
0 σχόλια

Έως τις 31 Ιουλίου οι ενστάσεις για Άστρος, Παράλιο Άστρος, Ξηροπήγαδο και Δολιανά

Ιδιαιτέρως κατατοπιστική ήταν η ομιλία του καθηγητή Π. Λολώνη στο πλαίσιο του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων με θέμα «Το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία» τη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Ο κ. Λολώνης αποπειράθηκε να εξηγήσει στους ομογενείς μας που επισκέπτονται τα πάτρια εδάφη και που διατηρούν περιουσία στον τόπο καταγωγής τους για τη σημασία που έχει να δηλώσουν την περιουσία τους με σαφήνεια, όχι μόνο για να μην περιέλθει, τελικά, στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και για να μπορούν να την διαθέσουν και να την εκμεταλλευτούν όπως επιθυμούν.

Ο κ. Λολώνης αναφέρθηκε στις ενστάσεις που πρέπει να κάνουν, εφόσον έχουν, όσοι έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους σε Άστρος, παράλιο Άστρος, Ξηροπήγαδο και Δολιανά έως τις 31 Ιουλίου, αλλά και επεσήμανε σε όλους όσοι έχουν ιδιοκτησία αλλού στην Αρκαδία όπου δεν εκπνέει η προθεσμία, να κάνουν τις δηλώσεις τους νωρίς και προτού πλησιάσει η τελική ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, 235 Δήμοι και Κοινότητες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο κτηματογράφησης στην Αρκαδία και όλοι όσοι έχουν ιδιοκτησία σε εκείνα τα μέρη, πρέπει να συγκεντρώσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας και τις συμβολαιογραφικές πράξεις και να κάνουν τη δήλωσή τους όταν γίνει η σχετική ανακοίνωση στις αρχές Νοεμβρίου 2018.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.