Τα Επιμελητήρια αποδέχονται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Τα Επιμελητήρια αποδέχονται την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Σεπτέμβριος 14, 2018 - 13:13
0 σχόλια

Το Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2020 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 19 Οκτωβρίου 2018.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 
ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΑ 751 ΕΥΡΩ

Υπέρ της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ τάσσεται ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνα Κωνσταντίνος Μίχαλος αλλά όπως προσέθεσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και για το μη μισθολογικό κόστος μιας επιχείρησης. «Πρέπει όμως να δούμε το μη μισθολογικό κόστος, τις ασφαλιστικές εισφορές. Υπάρχει μία αδικία εκεί, πιστεύουμε ότι στο άμεσο μέλλον μπορούν να δρομολογηθούν και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές», ανέφερε σε άλλο σημείο.

 
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Περαιτέρω ανάπτυξη εμφάνισαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών προς τις αγορές της Ευρώπης, τόσο αυτές που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και εκείνες που δεν είναι ενταγμένες. Στον αντίποδα, φθίνουσα πορεία ακολούθησαν στο προαναφερόμενο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών σε αγορές εκτός της Γηραιάς Ηπείρου. Αυτά προκύπτουν από τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΛΣΤΑΤ), σε επεξεργασία από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων- Λαχανικών- Χυμών.

 

ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης μειώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης κόστους των νέων δανείων προς τις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο 1,64% τον Ιούλιο. Το μέσο επιτόκιο νέων καταθέσεων από επιχειρήσεις της Ευρωζώνης παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,11% τον Ιούλιο.

 

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλεί τους φοιτητές παιδιά μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που έχουν εισαχθεί σε σχολές που συνδέονται άμεσα με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων, τουριστικά, κ.α) να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr στην διαδρομή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ προκειμένου να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία και να μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Επιπλέον τόσο τα μέλη της Διοίκησης όσο και οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου θα είναι στη διάθεσή τους σε τυχόν απορίες, ανησυχίες ή προβληματισμούς, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.