Τα δεινά των κατοίκων της πλατείας Κολοκοτρώνη (pics)

Τα δεινά των κατοίκων της πλατείας Κολοκοτρώνη (pics)

Ιανουάριος 21, 2018 - 10:07
5 σχόλια

Έλλειψη θέσεων στάθμευσης, αγώνες... ταχύτητας, παράνομο εμπόριο «στοιχειώνουν» τους μόνιμους κατοίκους της κεντρικής πλατείας

Πλατεία Κολοκοτρώνη: κεντρικό και πολυσύχναστο τμήμα της Τρίπολης. Εκεί σταθμεύουν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, εκεί υπάρχει πιάτσα ταξί, εκεί συνωστίζονται παράνομα πλανόδιοι με τα αυτοκίνητά τους για να πουλήσουν φρούτα και λαχανικά.

Οι κάτοικοι της πλατείας νιώθουν να μην τους χωράει ο τόπος, καθώς οι θέσεις στάθμευσης για τα αυτοκίνητά τους συνεχώς μειώνονται, ενώ, παράλληλα, νιώθουν ότι η Τροχαία εξαντλεί την αυστηρότητά της επάνω τους...

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη σταθμεύουν λεωφορεία του ΚΤΕΛ και διατηρούν τρεις στάσεις προς εξυπηρέτηση του κοινού.

Προσφάτως, παραχωρήθηκε ένας τεράστιος χώρος για δεύτερη πιάτσα ταξί από το Ταμιευτήριο ως τη γωνία της Γεωργίου Α', με αποτέλεσμα να μειωθούν τουλάχιστον κατά δώδεκα οι θέσεις στάθμευσης ΙΧ.

Οι οδηγοί της Τρίπολης όμως, καταφανέστατα δεν μπορούν να αποδεχθούν ή και να κατανοήσουν αυτή τη ρύθμιση και το αποδεικνύουν καθημερινά σταθμεύοντας εκεί. 

Η πλατεία έχει γίνει τόπος πρωινής σύναξης των Ρομά, οι οποίοι παρκάρουν άναρχα τα οχήματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο, και πολλές φορές διαξιφισμοί, κάτι που επανειλημμένα άλλωστε έχουμε προβάλει τόσο εμείς όσο και τα άλλα τοπικά ΜΜΕ.  
 
Από την άλλη, νεαροί κάτοχοι οχημάτων -με τις γνωστές για τον ήχο τους εξατμίσεις- τις νυχτερινές ώρες την πλατεία την χρησιμοποιούν σαν πίστα επίδειξης των οδηγικών τους ικανοτήτων, ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το καλοκαίρι δε,  η κατάσταση επιβαρύνεται με τα παράθυρα ανοικτά. Απορίας άξιον, όπως μας λένε οι κάτοικοι, είναι ότι η κατοικία του Διοικητή της Τροχαίας βρίσκεται δίπλα στην πλατεία. Άραγε δεν τα ακούει, αναρωτιούνται οι κάτοικοι.

Θα έλεγε κάποιος, και πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι πέριξ της πλατείας το λένε, ότι αδικούνται, καθώς παρά τα παραπάνω, έρχονται κατ' επανάληψη αντιμέτωποι με ελέγχους από τα όργανα της τάξης κάποιες ώρες που ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος και κίνηση (μεσημέρια και απογεύματα). Νιώθουν ότι εξαντλείται η αυστηρότητα της Τροχαίας πάνω τους για παραβάσεις όπως η μη χρήση ζώνης μέσα στη πόλη και κράνους, ακριβώς κάτω από τα σπίτια τους, προτού προλάβουν καν να ξεκινήσουν για να πάνε στη δουλειά τους.

Η παράβαση  βέβαια είναι παράβαση και ο νόμος, νόμος, και δεν ζητούν ειδική μεταχείριση για τους ίδιους, αλλά από την άλλη διαπιστώνουν ειδική μεταχείριση για όλους τους άλλους.

Απορίας άξιον είναι πώς η Τρίπολη –μια πόλη που έχει πρόβλημα με τους χώρους στάθμευσης- δεν έχει κάνει πρόβλεψη για θέσεις πάρκινγκ για μόνιμους κατοίκους! 

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί με μία κάρτα που χορηγείται από τον Δήμο, ώστε να μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους κοντά στην κατοικία τους. Ο Δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει για τους μόνιμους κάτοικους με σήμανση P29 και δεν μπορεί ο δικός μας επί σειρά ετών; 

Συνεπεία όλων αυτών αναρωτιούνται συχνά οι κάτοικοι μήπως τελικά είναι καλύτερο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μείνουν αλλού.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Όταν φτιάχνατε πολυκατοικίες και σας λέγανε για χώρους στάθμευσης,εσείς προσπαθούσατε να εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό μέτρο για να το πουλήσετε για διαμέρισμα,αμ πώς κάποιος πρέπει να σας τα ει πει!

Ένα βράδυ να καθίσει η τροχαία εκεί να μαζέψει ότι κάγκουρα υπάρχει στην περιοχή μπας και ηρεμήσουμε!

Επιτέλους ασχολήθηκε κάποιος. Και λίγα περιγράφετε. Κάθε χρόνο χειροτερεύει η πλατεία. Στην παρούσα φάση είναι χειρότερη από ποτέ!

Τέτοιο έκτρωμα έλλειψης parking, ρομά, λεοφωρεία, και τροχαίας δεν νομίζω να υπάρχει στη πλατεία Αγίου Βασιλείου. Προσθέτω και την αφαίρεση πινακίδων σε επισκέπτες που παρκάρουν εκεί που απαγορεύεται γιατί δεν υπάρχει και σήμανση που να τη διακρίνεις εύκολα. Μένουν στο ξενοδοχείο να επισκεφθούν τη πόλη μας και τους ''γράφουμε'' και τους παίρνουμε τις πινακίδες. Τελευταίο παράδειγμα στους αγώνες ταχύτητας που γύρισαν στην Αθήνα χωρίς πινακίδες περί τα 10 Ι.Χ. Μετά θέλουμε και τουρίστες στην πόλη μας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.