Τα άστοχα αντιπλημμυρικά έργα «έπνιξαν» το Ζευγολατιό, καταγγέλλουν οι κάτοικοι (pics,vid)

Τα άστοχα αντιπλημμυρικά έργα «έπνιξαν» το Ζευγολατιό, καταγγέλλουν οι κάτοικοι (pics,vid)

Φεβρουάριος 08, 2019 - 11:30
0 σχόλια

Σε βεντέτα εξελίσσεται η υπόθεση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν γίνει ανάμεσα στα χωριά Ζευγολατιό και Νεοχώρι.

Από την μία πλευρά, οι κάτοικοι του Ζευγολατιού υποστηρίζουν ότι ένα κατασκευαστικό λάθος και η δημιουργία στηθαίου στο Νεοχώρι έχει ως αποτέλεσμα τα νερά που κατεβαίνουν από τις Βάρσες να οδηγούνται με μανία στο Ζευγολατιό.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι από το Ζευγολατιό συγκεντρώθηκαν στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στο Νεοχώρι και διαμαρτυρήθηκαν για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν γίνει δω και 15 περίπου χρόνια, επισημαίνοντας ότι αλλάζει η φυσική ροή των νερών με αποτέλεσμα όλα τα νερά από το Νεοχώρι να οδηγούνται στο Ζευγολατιό.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, οι κάτοικοι καταγγέλλουν την κατασκευή στηθαίου, σημειώνοντας ότι τα έργα που έχουν γίνει για την απορροή των υδάτων πρέπει να αλλάξουν.

Για να γλιτώσουν τα χωράφια στο Νεοχώρι, πνίγονται άνθρωποι στο Ζευγολατιό

Από το σημείο της διαμαρτυρίας διερχόμενοι κάτοικοι από το Νεοχώρι διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση αυτή  των κατοίκων από το Ζευγολατιό, τονίζοντας ότι το στηθαίο δεν σταματά τη φυσική ροή, μιας και γύρω από το σημείο υπάρχει ύψωμα το οποίο δεν θα επιτρέπει στα νερά να φύγουν προς άλλη κατεύθυνση από την υπάρχουσα.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Κάτοικοι Ζευγολατιού: Το στηθαίο μάς έπνιξε


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.