«Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας» παρουσιάστηκαν στο Άστρος (pics,vid)

«Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας» παρουσιάστηκαν στο Άστρος (pics,vid)

Μάιος 03, 2018 - 16:34
0 σχόλια

Το απόγευμα της Τετάρτης παρουσιάστηκε στο  «Ίδρυμα Ζαφείρη» στο  Άστρος το βιβλίο «ΤΑ ΑΣΚΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» του ιερέα Γεωργίου Πετρή, εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας σε μία εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η αίθουσα γέμισε και το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να ακούσει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα Ασκητήρια της Κυνουρίας. Το βιβλίο το προλόγισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης  και  απηύθυναν χαιρετισμούς ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας πατέρας Μωυσής Καψάλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, η εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σουζάνα Μεταξά, ο Παναγιώτης Φάκλαρης , ο διευθυντής των εκδόσεων "Μιλήτος" Νίκος Χατζηγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Συντονιστής έργων και αποτελεσματικότητας Γιάννης Κατσίρης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Γιώργος Μπακούρης, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη , ο Γιώργος Καμπύλης και πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ο κ. Μαντάς στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον ιερέα Γεώργιο Πετρή για την προσφορά του. Μίλησε για τον πλούτο που όταν αυτός έχει σχέση με τον μοναχισμό τι καλύτερο από το να γίνει η τεκμηρίωση μέσα από το βλέμμα της δωρικότητας, της λακωνικής λογικής του π. Πετρή.

Η κα Μεταξά αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης και έδωσε συγχαρητήρια στον π. Γεώργιο Πετρή για το βιβλίο του, που είναι ο καρπός μιας πολυετούς έρευνας. Με  το βιβλίο του ξεδιπλώνεται ένα μπροστά μας ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μνημειακό απόθεμα του ορθόδοξου μοναχισμού, αυτό του ασκητικού βίου.

Ο κ. Τατούλης μίλησε για έναν σεβάσμιο Ιερέα της Κυνουρίας και για ένα βιβλίο που κατά τη γνώμη των ειδικών ανοίγει δρόμους στη σκέψη, την έρευνα και τη μελέτη της ιστορίας αυτού του τόπου. Αυτό το βιβλίο δεν προστίθεται στην υπάρχουσα βιβλιογραφία αλλά ανοίγει καινούργιους δρόμους στη βιβλιογραφία.

Περισσότερα στο Astrosnews.gr

Video: 

Τατούλης για Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.