Τα αποτελέσματα του 46ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τραγουδιού στα Λαγκάδια (pics)

Τα αποτελέσματα του 46ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τραγουδιού στα Λαγκάδια (pics)

Ιούλιος 31, 2019 - 20:16
0 σχόλια

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) οργάνωσαν και πραγματοποίησαν, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, τον 46ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής, πολιτιστικό θεσμό για την Γορτυνία και την Αρκαδία που οφείλουμε στον εμπνευστή και ιδρυτή του διαγωνισμού, τον λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα-Στρατολάτη από τα Λαγκάδια, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που υπήρξαν συνεχιστές της διοργάνωσης.
Το πρωί της Κυριακής 28 Ιουλίου 2019, στα Λαγκάδια διεξήχθη η προκριματική φάση, όπου η κριτική επιτροπή επέλεξε μεταξύ των συμμετεχόντων δέκα τρεις(13) άτομα, στην πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά για την τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν:
1. Ιωάννης Πλεμμένος, εθνομουσικολόγος, ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, πρόεδρος.
2. Γεώργιος Τσιλίκας καθηγητής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
3. Αμαλία Γούλα, σολίστ πιάνου, καθηγήτρια πιάνου και ανώτερων θεωρητικών, μαέστρος της χορωδίας του Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του ΠΙΟΠ
Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης είχε ο Βασίλειος Ι. Οικονόμου, ερευνητής ελληνικής μουσικής λαογραφίας, ενώ στην μουσική επιμέλεια ήταν ο Κωνσταντίνος Δ. Γιαννακόπουλος, μουσικός.
Την παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούσαν οι:
Κωνσταντίνος Δ. Γιαννακόπουλος (κλαρίνο), Αναστάσιος Γουσέτης (βιολί), Κλέαρχος Κορκόβελος (τσίμπαλο), Γεώργιος Παππάς (ταμπουράς, λαούτο & ούτι) και Ανδρέας Νιάρχος (νταούλι, τουμπελέκι & φλογέρα). Τραγούδησε η Κατερίνα Κατσίγιαννη.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Άννα Ανδρουτσοπούλου, Αντιπρόεδρος του «Συνδέσμου των εν Αττική Λαγκαδινών».
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργολίδας «Διόνυσος» με χοροδιδάσκαλο τον Δημήτρη Πετρόπουλο χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

Όλοι οι συντελεστές συνέβαλαν τα μέγιστα στην παρουσίαση ενός ποιοτικού και πλούσιου προγράμματος με τραγούδι, μουσική, χορό και ευγενή άμιλλα, που απόλαυσαν οι θεατές και επιβραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες, τους εκπρόσωπους της Πολιτείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών άλλων φορέων, καθώς και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και αναφέρθηκε στον θεμελιωτή του θεσμού Χρήστο Νικήτα-Στρατολάτη αλλά και στην διαχρονική πορεία και αξία του Διαγωνισμού που πλησιάζει την πενηντακονταετία από την ίδρυση του.
Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης, έντυπων και ηλεκτρονικών.
Χορηγοί επικοινωνίας ήταν: ΕΡΑ Τρίπολης, ΕΡΤ3, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, Αρκαδική Τηλεόραση, Arcadia 938, Arcadia sports, Kalimera-Arkadia.gr, arcadia portal.gr, pna.gr, οι εφημερίδες «ΓΟΡΤΥΝΙΑ», «Αρκαδικοί Ορίζοντες», «Αρκαδικός Κήρυκας», «Πρωινός Μωριάς», καθώς και όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του νομού και ευρύτερα της Πελοποννήσου που φιλοξένησαν άρθρα και δελτία τύπου.
Χορηγός επίσης ήταν και η επιχείρηση «Φυτώρια Τρουπή» της Τρίπολης που διέθεσε φυτά για τον στολισμό της σκηνής και για πολλοστή χρονιά.

Απονομές βραβείων:

Το επίπεδο των διαγωνιζομένων ήταν πολύ καλό και η κριτική επιτροπή εξέδωσε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Μαρία-Γεωργία Γκουτσούλα από τη Πάτρα με το τραγούδι «Καλώς ανταμωθήκαμε»
Το δεύτερο βραβείο απέσπασε ο Κωνσταντίνος Καλδής από τη Τρίπολη με το τραγούδι «Θρήνος μεγάλος έγινε»
Το τρίτο βραβείο απέσπασε η Αναστασία Σταματοπούλου από τη Καλαμάτα με το τραγούδι «Ας παν να ιδούν τα μάτια μου»

2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Πιτσιλή Παναγιώτα από τη Καλαμάτα με το τραγούδι «Τζιβαέρι»
Το δεύτερο βραβείο απέσπασε ο Κων/νος Δημητρόπουλος από την Αθήνα με το τραγούδι «Όσο βαρούν τα σίδερα»

3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου
Το πρώτο βραβείο απέσπασε ο Θεοφάνης Κουσιουνέλος από το Καματερό στο κανονάκι με το μουσικό κομμάτι «Σύρε να πεις στη μάνα σου»
Το δεύτερο βραβείο απέσπασε ο Δημήτριος Βαβουλιώτης από την Αθήνα στο κρητικό λαούτο με το μουσικό κομμάτι «Ζήσω πεθάνω στη ζωή»
Το τρίτο βραβείο απέσπασε ο Παναγιώτης Γκόγκος από την Αθήνα στο βιολί παίζοντας «Πεντοζάλη»
Επιπλέον βραβείο δόθηκε από την κριτική επιτροπή στον Μιλτιάδη Δημάδη από την Αθήνα στη γκάϊντα με το μουσικό κομμάτι «Πουλάκι κλαίει»

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ευχαριστούν όλους τους συντελεστές, τους συμμετέχοντες, καθώς και όσους βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι του φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.