Τα Άγια Θεοφάνια στην Τρίπολη, 1897

Τα Άγια Θεοφάνια στην Τρίπολη, 1897

Ιανουάριος 06, 2020 - 09:01
0 σχόλια

Από νωρίς το πρωί οι ψαλμωδίες και το «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε» ακούγονται απ' άκρου εις άκρον στην πόλη της Τρίπολης και όλης της χώρας. Η λαμπρή ημέρα των Θεοφανίων έχει ξημερώσει.

Με αφορμή τον εορτασμό των καθαγιασμών των υδάτων η σελίδα Παλιές Φωτογραφίες και Γραφικοί τύποι της Παλιάς Τριπολιτσάς στο Facebook επαναδημοσιεύουν μια σπάνια φωτογραφία από το 1897. Η κυρία Ασπασία Μπιρμπίλη γράφει:
«Θεοφάνεια στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη του 1897.Ο Σταυρός ριχνόταν στο συντριβάνι της πλατείας.Το 1885 ο Σκάγιαννης (αδελφός της Κατίγκως Σκάγιαννη-Καρυωτάκη,μητέρας του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη) δώρισε το συντριβάνι στην πόλη το οποίο τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία.Το 1915 μεταφέρθηκε κομμάτι-κομμάτι και τοποθετήθηκε στην Πλατεία Αρεως (Πάρκ Σαλέ) όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα». 

Χρόνια πολλά!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.