Συζήτηση στο Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα (vid)

Συζήτηση στο Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα (vid)

Φεβρουάριος 02, 2018 - 09:00
0 σχόλια

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσης εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις περιοχές "Τσούμος" και "Αφλάουρας" των Τοπικών Κοινοτήτων Πουλίθρων και Πηγαδίου, μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Αθανασόπουλου.

 

Μετά από διαλογική συζήτηση και κατόπιν επιθυμίας του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, το Δ.Σ. αποφάσισε την πρόσληψη δεύτερου πληρεξουσίου Δικηγόρου του Δήμου για το χειρισμό και τη συζήτηση, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, της αίτησης ακυρώσεως του Δήμου Ν. Κυνουρίας κατά:
 
1) της υπ’ αριθ. 3108/7-11-2011 απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου με θέμα: «Έγκριση περιβαλλοντικών Όρων Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 2,4 ΜW (8×0,80 MW) και των συνοδών έργων πρόσβασης και διασύνδεσης αυτού, της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΕ» στη θέση «Αφλάουρας (Πευκάκι)» των Δ.Δ. Πουλήθρων και Πηγαδίου του Δήμου Λεωνιδίου του Νομού Αρκαδίας»,
 
2) κάθε άλλης διοικητικής πράξης η οποία αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία του έργου, όπως η τυχόν εκδοθησόμενη έγκριση επέμβασης εντός δασικής έκτασης, και
 
3) κάθε άλλης διοικητικής πράξης ή παράλειψης, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, εκδοθείσας συναφώς ή στο πλαίσιο σύνθετης διοικητικής ενέργειας, δημιουργήθηκε η υποχρέωση λήψης σχετικής απόφασης από την οικονομικής Επιτροπή, ως αρμόδιο Όργανο, με βάση τη διάταξη του άρθρου 72 παρ. 1, περ. (ιε) του Ν. 3852/2010.
 
Δείτε όλη τη συζήτηση στο βίντεο που ακολουθεί από το leonidion.gr
Ειδήσεις: 
Video: 

Συζήτηση στο Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.