Το σύστημα του Αλέξη

Το σύστημα του Αλέξη

Μάρτιος 01, 2017 - 10:25
0 σχόλια

«Το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'' δεν είναι Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», είπε ο Πρωθυπουργός κατά την τελετή παράδοσης του νέου ναού της τέχνης, αφήνοντας κάγκελο τον κόσμο που παρακολουθούσε.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο νέος διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού - Ίδρυματος «Σταύρος Νιάρχος» είναι και επισήμως ο Γιώργος Κιμούλης -ο άνθρωπος που βούλιαξε οικονομικά το δικό του θέατρο. Το ξέραμε, το περιμέναμε, ημέτερος ο Κιμούλης, αγαπημένο παιδί του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φαίνεται... αντισυστημικός ο Κιμούλης; Ελάτε, τώρα, είναι δυνατόν καλλιτέχνης επί τριάντα - σαράντα χρόνια στην Ελλάδα και αριστερός να είναι αντισυστημικός;

Ποιος είναι, όμως, ο διευθύνων σύμβουλος του κοσμήματος που μας χαρίστηκε πρόσφατα; Α, εδώ φίλοι μου μιλάμε για το... σύστημα το ίδιο! Ή τουλάχιστον το σύστημα εκείνο που μισεί ο Αλέξης.

Ο επί 23 χρόνια γενικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Νίκος Μανωλόπουλος. Στενός, στενότατος συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη. Ο οποίος πρόλαβε και εγκατέλειψε το 2013 το Μέγαρο, πριν από το μεγάλο «μπαμ» και την κρατικοποίηση του Μεγάρου.

Μία φορά αριστερός, για πάντα σύντροφος; Ο Μανωλόπουλος ανήκε από τα μικράτα του, λέει, στον χώρο της Αριστεράς. Καλέ, και ποιος δεν ανήκε στον χώρο της Αριστεράς! Αλλά μια χαρά τα κατάφερε με όλες τις κυβερνήσεις. Το όνομά του έπαιζε τα τελευταία χρόνια για θέσεις μεγάλες, όπως, ας πούμε, για τη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών. Και, τελικώς, το δεξί χέρι του ανθρώπου που ο Τσίπρας λάτρευε να μισεί, ο επί 23 χρόνια στενός συνεργάτης του Χρήστου Λαμπράκη, διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ.

Δεν τον πιάνεις πουθενά τον Αλέξη! Από τη μια παρουσίασε το ΚΠΙΣΝ ως το ακριβώς αντίθετο του Μεγάρου Μουσικής και από την άλλη κάνει τον πρώην γενικό διευθυντή του «κακού παραδείγματος» διευθύνοντα σύμβουλο του «καλού παραδείγματος»!

Άλλα λέει, άλλα κάνει κι άλλα εννοεί ο Αλέξης, κατά πώς βολεύει η περίσταση. Και αυτό δεν είναι τρολάρισμα. Είναι σύστημα, δυστυχώς. Από την άλλη, ουδείς ξεφεύγει από το σύστημα, αλλά βρε Αλέξη, πάρ' το απόφαση όπως το πήραμε όλοι, που να πάρει!..

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.