Το «σύστημα», η Γιάννα Αγγελοπούλου και η Νέα Δημοκρατία

Το «σύστημα», η Γιάννα Αγγελοπούλου και η Νέα Δημοκρατία

Αύγουστος 02, 2019 - 12:45
22 σχόλια

EUROKINISSI

Τριβές στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η ολική επαναφορά» της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα πράγματα, καθώς ετέθη επικεφαλής -σε άμισθη θέση, πλην οδοιπορικών- της επιτροπής «Ελλάδα 2021» που θα αναλάβει τις επετειακές εκδηλώσεις και δράσεις για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Σημειωτέον ότι η επιτροπή θα αναφέρεται στον Πρωθυπουργό απευθείας.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει συνδέσει το όνομά της με μεγάλα γεγονότα στη χώρα, όπως με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Το αν τα κατάφερε καλά ή κακά είναι μια μεγάλη ιστορία. Εξάλλου, πολλά τα μελανά σημεία των Ολυμπιακών Αγώνων και της διακυβέρνησης Καραμανλή εκείνη την περίοδο, με πιο μελανό, έως κατάμαυρο, την αγορά του C4I, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ. Το αν θα τα καταφέρει καλά ή κακά στον νέο της ρόλο, μένει να αποδειχθεί. Πολλά μένουν επίσης να διευκρινιστούν ως προς το τι έχει στον νου του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παίρνει στα χέρια του -και προσωπικά- και τον σχεδιασμό της σημαντικής για τη χώρα μας επέτειο.

Θα μιλήσουμε εκτενώς σε άλλο άρθρο για τα υπέρ και τα κατά αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς την επιστημονική κοινότητα την ενοχλεί η βούλησή του Πρωθυπουργού να εκφραστεί μέσω της επετείου ένα νέο «αφήγημα» για την Ελληνική Επανάσταση. Αφήγημα έχουμε, αφηγήματα υπάρχουν πολλά. Αυτό που απουσιάζει παντελώς είναι η ουσία, η οποία για πολλούς λόγους δεν επικοινωνείται στην ελληνική κοινωνία.

Η επιλογή της σιδηράς κυρίας του επιχειρηματικού κόσμου για τη θέση της προέδρου της επιτροπής προκάλεσε την αντίδραση, σύμφωνα με κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, του Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενοχλημένος, καθώς αφενός ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «την καλύτερη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» -περίοδος Καραμανλή- και αφετέρου επειδή η κυρία Αγγελοπούλου είχε φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο χρονικό διάστημα, ώσπου με αιχμές εναντίον της κυβέρνησης αποποιήθηκε του τίτλου που κρατούσε επί 19 έτη της πρέσβειρας εκ προσωπικοτήτων, καταθέτοντας το διπλωματικό της διαβατήριο.

Ενδεικτικό της ενόχλησης που υπάρχει, πάντως, από την παραδοσιακή Δεξιά στη ΝΔ για την επιλογή της Γιάννας Αγγελοπούλου, είναι το γεγονός ότι ο νεότευκτος βουλευτής Κ. Μπογδάνος (πολιτικό παιδί του Άδωνι Γεωργιάδη και «εγγόνι» του Σαμαρά...) με ανάρτησή του σημειώνει ότι μπορεί να ξενίζουν κάποιες επιλογές της ΝΔ, αλλά η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτικός φορέας και το στοίχημα είναι να μείνει το μόνο κόμμα εξουσίας στον τόπο και να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ζητεί... σιλάνς από τους διαφωνούντες.

Ο πολιτικός του «μπαμπάς», πάντως, και τέκνο του Σαμαρά Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε εκμανεί εναντίον της κυρίας Αγγελοπούλου και είχε ζητήσει το 2013 έρευνα για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων ρωτώντας «πού πήγαν τα εκατομμύρια», καταγγέλλοντας «τρύπα» 500 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε καν λίστα εσόδων - εξόδων της Οργανωτικής Επιτροπής, τηρεί σιγήν ιχθύος ως προς την επιλογή Μητσοτάκη.

Πάντως το 2014 η κυρία Αγγελοπούλου δήλωνε στην «Καθημερινή» ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και ότι πάντοτε είναι εναντίον του συστήματος.

Δήλωση που μόνο μειδίαμα μπορεί να προκαλεί αφού, όταν είσαι το σύστημα, δεν μπορείς να είσαι και... εναντίον σου.

Γαλανιάδη Εύα


22 Σχόλια

Το ότι ο Άδωνις τηρεί "σιγήν ιχθύος" ως προς την επιλογή Μ,ητσοτάκη, στο χωριό μου το λέμε αλλιώς: κότα λειράτη ή "κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη", που είχε πει και η Ντόρα..

όχι .... οταν είσαι το σύστημα δεν μπορείς να είσαι εναντίον του. μπορείς όμως να κοροιδευεις την πλεμπα....

Τη θέση τη πήρε γιατί έχει αποδείξει ότι είναι ικανή. 'Ολα τ' άλλα είναι λόγια του κ*λου

Ενιαία ιστορική αφήγηση λοιπόν για το 21 με μάνατζερ τη Γιάννα ....Τι είναι η πατρίδα μας ;Mην είναι οι κάμποι ; Τα ψηλά βουνά; Μην είναι η Γιάννα;.......

Και εσυ αν είχες δισεκατομμύρια ικανός θα ήσουν !Αν λεγοσουν Βαρδινογιάννης η Γουλανδρής η Μπόμπολας αγαπητέ observer θα ήσουν ικανός ,η εν λόγω κυρία αφού αρμέξε με την Χαλυβουργική τους Ολυμπιακούς αγώνες ,έκλεισε και την φάμπρικα και μένει μόνιμα στο εξωτερικό

Ρε Observer χαλάρωσε λίγο ρε παιδάκι μου! Μην σεληνιάζεσαι. Δεν σου θίξανε τη γκόμενα ούτε την αρραβωνιαστικιά που κάνεις έτσι! Μπορούσε να είναι και γιαγιά σου. Εκτός κι αν είσαι νυμφομανής, οπότε πάω πάσο. Έχεις ένα δίκιο, πάντως. Τη θέση την πήρε γιατί είναι ικανή..στα παραδοσιακά όργανα. Το ότι είναι ικανή το γνωρίζουμε εξάλλου κι από τους Ολυμπιακούς του 2004. Ακόμα την πληρώνουμε την ικανότητά της..

@21:11 - Είσαι τελείως ανίδεος με το θέμα και έχεις και άποψη. Η Γιάννα δεν έχει καμία σχέση με την Χαλυβουργική. Η Χαλυβουργική ανήκει στον αδερφό του άντρα της και δεν έχουν καλές σχέσεις. Έτσι και αλλιώς η Χαλυβουργική πήρε ελάχιστο μερίδιο από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Χαλυβουργική τα τελευταία 25 χρόνια τα πήγε τόσο χάλια που στο τέλος βάρεσε και κανόνι. Τίποτα δεν άρμεξε από κανέναν. Ούτε την ΔΕΗ δεν είχε να πληρώσει και τις έκοψαν το ρεύμα. Δεν είναι όλοι οι πλούσιοι ικανοί να διαχειριστούν τα πάντα. Η Γιάννα έχει ικανότητες για διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Παύλο έτσι και είχε πάρτι την Γιαννα ο Τσιπρας θα έλεγες ακριβώς τα αντίθετα !!Εχρις δίκιο δεν έχει να φάει η κακομοίρα !!Αντε γειαααααα

Ο Θόδωρος κληρονόμησε από τον πατέρα του Παναγιώτη Αγγελόπουλο τις χαλυβουργίες Geselschaft στην Ελβετία, Αlpha Steel στο Κάρντιφ της Ουαλίας, Βeta Steel στην Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Σε ένα ρεπορτάζ - βόμβα στο περιοδικό «Αντί» ο Στέλιος Κούλογλου αποκάλυψε με στοιχεία και ντοκουμέντα πώς οι Αγγελόπουλοι χρησιμοποίησαν τη Χαλυβουργική ως μέσο παράνομου πλουτισμού μέσω χάρτινων εταιρειών που είχαν συστήσει στη Γερμανία και στην Ελβετία και κατάφερναν να κάνουν υπερτιμολογήσεις στον χάλυβα που αγόραζαν από την Αυστραλία. Με τον τρόπο αυτό κατάφερναν να βάζουν «καπέλο» στην ελληνική αγορά, ζημιώνοντας με αυτό τον τρόπο το ελληνικό δημόσιο. Το κόλπο γκρόσο των Αγγελόπουλων έφτασε μέχρι τις επιτροπές εμπορίου του ΟΗΕ

Από το 1964, οι αφοί Αγγελόπουλοι, αρχίζουν, χρησιμοποιώντας το συνάλλαγμα που παρανόμως είχαν εξάγει, να εξαγοράζουν την εταιρεία τους. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούν δύο ακόμη, χάρτινες εταιρείες, την Ελβετική Gredit Industriel και τη Γερμανική Gaselschaft fuer industriel, που ούτε ασχολούνται με την χαλυβουργία, ούτε έχουν την οικονομική επιφάνεια να αγοράσουν τη Χαλυβουργική.

Το 1978 αρχίζει η πρώτη έρευνα για την Χαλυβουργική, από την Επιτροπή Παρακολουθήσεως και Ερεύνης Τιμών Εισαγομένων και Εξαγομένων Ειδών (ΕΠΕΤΕΞ). Η έκθεση παραδίδεται στον τότε Υπουργό Εμπορίου κ. Πάναγιωτόπουλο, και παρ' ότι αναφερόταν σε. παράνομες υπερτιμολογήσεις, μένει χωρίς συνέχεια (γιατί άραγε;).

23:19 Αν τότε δεν θέλεις να συνεχίζονται τα λόγια σου, σταμάτα να τα λες. Το κατάλαβες κ*λε;

Μητσοτάκης στη Κάρπαθο. Σεισμός 4,8 ρίχτερ στη Κάρπαθο. Οπου πάει καταστροφή .Γκαντέμης.

Observer Καταλαβαίνω τι βλ@κ@κος είσαι ,που παίρνεις το μέρος μεγαλοκαρχαριών

Το 1974, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προσέλαβε απότακτους βασανιστές από την ΕΣΑ και την αστυνομία, θεωρώντας ότι έτσι «μάντρωνε» καλύτερα τους εργαζόμενους.(Τότε έπρεπε να δουλεύεις εκει observer για να έχεις στρώσει χαρακτήρα )

@04:32 - Τι σχέση έχουν όλα αυτά που γράφεις με το επιχείρημα "η Χαλυβουργική άρμεξε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004"; Καμία όμως. Η Χαλυβουργική στο πάρτι των Ολυμπιακών αγώνων ήταν εκτός παιχνιδιού. Αυτά που γράφει ο Κούλογλου είναι άσχετα με το αυτό που συζητάμε και την Γιάννα.

@04:06 - Ο Τσίπρας στηρίχτηκε από την Γιάννα και είναι γνωστό αυτό. Το έπαιζε και το παίζει παιδί του λαού και για αυτό τον έκραζα και θα τον κράζω. Γιατί είναι υποκριτής. Με το μισό κεφάλαιο πίσω του και τα κότερα και τα πούρα και να βγάζει λόγους δήθεν εναντίον του κεφαλαίου!!! Ας έχει υποστηρικτή τον Βαρδινογιάννη και τον Σαββίδη ο Τσίπρας, δικαίωμά του. Να μην το παίζει όμως επαναστάτης και αριστερός. Δεν είναι όλοι πρόβατα σε αυτή την χώρα. Το κατάλαβε καλά στις εκλογές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.