Σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών στην ΠΕ Αρκαδίας (vid)

Σύσκεψη για την πρόληψη των πυρκαγιών στην ΠΕ Αρκαδίας (vid)

Μάιος 19, 2018 - 18:01
0 σχόλια

Εν όψει καλοκαιριού για την καλύτερη προετοιμασία όσον αφορά την πρόληψη των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕ Αρκαδίας σύσκεψη με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, όπως την διάνοιξη δρόμων εντός δασικών εκτάσεων, την λειτουργία των υδατοδεξαμενών και των πυροσβεστικών κρουνών και άλλα.

Η συνεργασία όλων είναι δεδομένη και εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου -ΠΕ Αρκαδίας είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους, ώστε να μην έχουμε πυρκαγιές αλλά και στις περιπτώσεις που υπάρξουν εστίες να μην επεκταθούν και να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες καμένες εκτάσεις αναφέρει ο κ . Γιαννακούρας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη ώστε να δούμε αν υπάρχουν άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν και να εντοπίσουμε τυχόν νέα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

Όπως κάθε έτσι και φέτος προετοιμαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο τυχόν πυρκαγιές αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Χάρη στην συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών αλλά και της κατάσβεση τους, τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε παρά ελάχιστα στρέμματα καμένης έκτασης στην Αρκαδία.

Το ίδιο αποτέλεσμα ευελπιστούμε να έχουμε και φέτος και εμείς ως Περιφερειακή αρχή κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρχει ετοιμότητα και με τις δυνάμεις που έχουμε συνδράμουμε και τις άλλες υπηρεσίες (δασαρχείο, πυροσβεστική).

Οι πολίτες οφείλουν να είναι ευαισθητοποιημένοι και στο κομμάτι της πρόληψης, καθαρίζοντας τα οικόπεδά τους και τις αυλές τους, μην πετώντας τσιγάρα από τα οχήματά τους, μην ανάβοντας φωτιές στην ύπαιθρο, αλλά και στο κομμάτι της ενημέρωσης, όταν δουν καπνό να ειδοποιούν άμεσα την πυροσβεστική.

Καλό Καλοκαίρι να έχουμε χωρίς δυσάρεστα συμβάντα.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίασε το Συντονιστικό για την πρόληψη πυρκαγιών


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.