Σύσκεψη για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει του χειμώνα στην Τρίπολη (pics,vid)

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει του χειμώνα στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 07, 2017 - 13:23
2 σχόλια

Δημόσια ανοικτή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της Τρίπολης με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η συνεδρίαση είχε ως αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών του Δήμου και των λοιπών φορέων για την αντιμετώπισης χιονοπτώσεων – παγετού και πλημμυρικών φαινομένων περιόδου 2017-2018.

Στη σύσκεψη αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, από την Αστυνομία, από τις τοπικές κοινότητες του δήμου, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, εκπρόσωποι από τον ΜΟΡΕΑ καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σωτήρης Παπαδημητρίου αφού έκανε ένα μικρό απολογισμό την αντιπυρική περίοδο μίλησε για την προετοιμασία την οποία έχει κάνει ο δήμος Τρίπολης ενόψει του χειμώνα.

Βασικό μέλημα του Δήμου Τρίπολης είναι η ποσότητες άλατος που υπάρχουν για το 2017, με τον κ. Παπαδημητρίου να αναφέρει ότι θέλει την αρωγή της Περιφέρειας στην ρίψη αλατιού στους δρόμους.

Ξεκαθάρισε ότι η ποσότητα που διαθέτει ο δήμος δεν επαρκεί για την ρίψη αλατιού στον δρόμο προς το χιονοδρομικό του Μαινάλου, ζητώντας από την ΠΕ Αρκαδίας να αναλάβει το δύσκολο αυτό κομμάτι που χρειάζεται μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Τέλος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  ανέφερε ότι παρόλο που υπάρχει μεγάλο οικονομικό θέμα, ο Δήμος είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τον χειμώνα που έρχεται, ενώ ζήτησε να υπάρχει και φέτος πολύ καλή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί έτσι θα υπάρξει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο διευθυντής της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης ο οποίος επεσήμανε το πρόβλημα με τις ποσότητες του αλατιού που ρίχνεται στους δρόμους.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη


2 Σχόλια

***ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ***........ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Ε ΣΩΤΗΡΑΚΗ....???

Περιμένουμε χιόνια; μια απάντηση παρακαλώ! (ίσως δούμε τότε άσπρη ημέρα!).

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.