ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Το ψέμα του Οδυσσέα και η Αλήθεια για την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Το ψέμα του Οδυσσέα και η Αλήθεια για την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης

Οκτώβριος 30, 2018 - 11:35
0 σχόλια

Πραγματοποίησε και συνεχίζει να κάνει φασαρία, ο κ. Κωνσταντινόπουλος με ερωτήσεις στη Βουλή και καταγγελίες σε «φιλικές» εφημερίδες, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε το έργο για την επέκταση του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης στη Μεγαλόπολη.

Μάλιστα στην τελευταία του παρέμβαση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υφυπουργός υπεύθυνος για το ΕΣΠΑ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «λέει στους πολίτες της Αρκαδίας ψέματα, ψέματα, ψέματα».

Ο κ. βουλευτής ισχυρίζεται ότι ενώ εκείνος ως υφυπουργός ΕΣΠΑ ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014, η Κυβέρνηση, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, το απένταξε.

Πώς όμως μπορεί να απεντάξει κάποιος από το ΠΔΕ ένα έργο που στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ ενταχθεί; Ένα έργο που ήταν εικονικό;

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί ο κ. Κωνσταντινόπουλος αφενός «ενέταξε» στα χαρτιά το έργο έναν μόλις μήνα πριν από τις εκλογές, στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 (γιατί άραγε…) και  αφετέρου, αν ανατρέξει κανείς στο αρχείο του Εθνικού ΠΔΕ 2014 με τίτλο Νέα Έργα Αρκαδίας θα δει ότι  για το συγκεκριμένο έργο δεν έχει πιστωθεί ούτε ένα ευρώ (!) σε αντίθεση με άλλα έργα που βρίσκονται στον ίδιο πίνακα! Και όπως όλοι γνωρίζουν, εκτός ίσως από τον κ. Κωνσταντινόπουλο, χωρίς χρήματα έργο δεν υφίσταται.

Τις πρακτικές αυτές απέρριψε ο Ελληνικός Λαός το 2015. Το μείγμα θράσους και πολιτικαντισμού, που καταλήγει στο να «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή και – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κ. Κωνσταντινόπουλου να ρίξει λάσπη στην κυβέρνηση - η υλοποίησή της ως συνέχεια και της εξαγγελίας του Πρωθυπουργούστο Αναπτυξιακό Συνέδριο  θα χρηματοδοτηθεί από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Η σχετική πρόσκληση έχει ήδη ολοκληρωθεί και θα ενεργοποιηθεί άμεσα (εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων). Η προς έκδοση πρόσκληση έχει προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης περίπου 12 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας, εκτός από τη Μεγαλόπολη και τηλεθερμάνσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Μαρίνος Ρουσιάς

Μέλος και υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου της ΝΕ Αρκαδίας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.