Συντρίμμια και πάλι το Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Πετρινού

Συντρίμμια και πάλι το Μνημείο Πεσόντων στην πλατεία Πετρινού

Σεπτέμβριος 30, 2016 - 13:11
0 σχόλια

Τον Ιούνιο 2016 του 2016 επανατοποθετήθηκε στην πλατεία Πετρινού το μνημείο των πεσόντων, το οποίο είχε αφαιρεθεί λόγω των φθορών που είχε υποστεί ουκ ολίγες φορές.

Τότε, ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε στην προμήθεια και τοποθέτηση νέας αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας η οποία ανήλθε στο συνολικό ποσό των 550,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Τον Σεπτέμβριο του 2016 το μνημείο των πεσόντων είναι και πάλι σπασμένο. Πολύ… άντεξαν οι γνωστοί - άγνωστοι βανδαλιστές που δεν το έχουν αφήσει σε ησυχία.

Μάλλον τους ενοχλεί πολύ το συγκεκριμένο μνημείο και θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα στον Δήμο Τρίπολης να το πάρει από εκεί, αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι  το σπάνε συνεχώς.

Πρόκειται για ένα πολύπαθο μνημείο που μόνο σεβασμό δεν του έχουν δείξει κάποιοι αχαρακτήριστοι συμπολίτες μας. Όσο περίοπτη κι αν είναι η θέση του, φαίνεται να …εμποδίζει!

Η συγκεκριμένη επιγραφή είναι αφιερωμένη στους πεσόντες: Κουρούνης Ι. Σωτήριος, Σπηλιωτόπουλος Χ. Ηλίας, αγνοούμενος Κρατημένος Κ. Αναστάσιος και συγκεκριμένα φέρει την επιγραφή:
«ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΑΣ ΑΡΚΑΔΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟΝ 1974 ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΗΣ ΦΙΛΤΑΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ»

Πόσες φορές ακόμη θα σπάσει και θα κολληθεί, και πόσες ακόμη θα αγοραστεί νέα μαρμάρινη πλάκα για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια και τα …παιχνίδια κάποιων;
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.