Συντονισμός των προσπαθειών για τη διάσωση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας

Συντονισμός των προσπαθειών για τη διάσωση της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας

Νοέμβριος 02, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Το Μπουλούκι είναι μια δυναμική ομάδα νέων αρχιτεκτόνων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τέχνη της πέτρας.

Η κύρια δραστηριότητά τους είναι η διοργάνωση εργαστηρίων τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή των Τζουμέρκων της Ηπείρου, με εκπαιδευτές έμπειρους μαστόρους της βόρειας Ελλάδας. Η σχέση των Ανθέων με το Μπουλούκι ξεκινά από την ίδρυσή του, αφού ορισμένα από τα ιδρυτικά του μέλη όπως ο Ίωνας Σκλαβούνος και ο Γιώργος Τζαβάρας είχαν παρακολουθήσει τα εργαστήρια των Ανθέων. Στο φετινό εργαστήρι είχαν προσκαλέσει τον πρόεδρο της Κίνησης μας Γιάννη Τσιαούση να παρουσιάσει την πολύπλευρη εμπειρία των Ανθέων στον τομέα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και την προσπάθειά τους για τη διάσωση της Λαγκαδινής τέχνης της πέτρας.

Ο κ. Τσιαούσης στην εισήγησή του αφού συνεχάρη το Μπουλούκι για την υψηλή ποιότητα του εργαστηρίου, παρουσίασε τα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τις δράσεις των Ανθέων, αλλά και τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί, επικεντρώνοντας στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για τη δημιουργία σχολών μαθητείας της πέτρας. Στον επίλογο της παρουσίασής του την οποία ακολούθησε πλούσια συζήτηση, τόνισε την αναγκαιότητα του συντονισμού όλων των προσπαθειών, ώστε να καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές για τον κοινό στόχο της προστασίας αυτού του σημαντικού κεφαλαίου της νεότερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Άνθη της Πέτρας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.