Συντονισμός δράσεων για πλημμύρες και χιονοπτώσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Συντονισμός δράσεων για πλημμύρες και χιονοπτώσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου (pics,vid)

Νοέμβριος 28, 2017 - 14:02
1 σχόλια

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να γίνει ο απολογισμός της θερινής περιόδου, αλλά και να γίνει η προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου και του ενδεχομενου σεισμών.

Ο αντιπεριφερειάρχης πολιτικής προστασίας Γιώργος Ρουμελιώτης προέδρευσε της επιτροπής επισημαίνοντας την απουσία δήμων από αυτή την σημαντική συνεδρίαση.
Η φύση εκδικείται και τα φυσικά φαινόμενα είναι απρόβλεπτα ανέφερε κάνοντας αναφορά στα όσα έγιναν στην Μάνδρα Αττικής όπου ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να μην συμβεί κάτι τέτοιο

 Ο κ Ρουμελιώτης μίλησε και για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες που έχουν πλήξει την Αρκαδία τονίζοντας ότι πρέπει να είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι για κάθε συμβάν.

 Η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και είναι πάντα μπροστά σε ό,τι χρειαστεί
 
Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας δήμου Τρίπολης είπε ότι η υπηρεσία του έχει αντιμετωπίσει πολλά πρακτικά ζητήματα με τα μνημόνια συνεργασίας.

Είμαστε πανέτοιμοι για το χειμώνα και καλύπτουμε όλες τις δημοτικές ενότητες και έχουν συμπράξει με ιδιώτες
 

Ο Δήμος Τρίπολης ζητά την συμβολή της περιφέρειας  για τον καθαρισμό των δρόμων από χιόνια . Δεν υπάρχει κάποια σύμβαση από πλευράς την περιφέρειας με ιδιώτη για να επέμβει σε χιονόπτωση και διάνοιξη δρόμων.

Από πλευράς δήμου είμαστε υποχρεωμένοι μόνο τα εντός οικισμού να επέμβουμε

Για ακόμα μία φορά έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης  το χιονοδρομικό.

«Είναι δασικό και κάνεις δεν είναι υποχρεωμένος  να ανοίγει τους δρόμους για το χιονοδρομικό. Εμείς αναλαμβάνουμε την μίσθωση οχήματος για να κρατά τον δρόμο καθαρό για την τουριστική αξιοποίηση  ενώ η περιφέρεια πρέπει να δεσμευτεί ότι θα δώσει αλάτι»

 Δεν έχουμε σπυρί αλάτι αν χρειαστεί τώρα στο χιονοδρομικό είπε ο κ. Παπαδημητρίου αναφέροντας για ακόμα μια φορά την ποσότητα αλατιού που η περιφέρεια οφείλει στον δήμο. 

Ο διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης Πύραρχος Αθανάσιος Κολυβήρας  έκανε έναν απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου αναφέροντας ότι στην πλειοψηφία τους οι πυρκαγιές κατασβήσθηκαν λόγω της άμεσης επέμβασης της πυροσβεστικής .

Ο κ. Κατράλης Βασίλης εκπρόσωπος της Ελληνικής αστυνομίας είπε « κάνουμε συνεχής και ουσιαστικές περιπολίες στις περιοχές που έχουν εντοπιστει προβλήματα και έχει γίνει ένα μνημόνιο συνεργασιας και έχουν καταγράψει ολα τα προβλήματα .

Ο αντισυνταγματάρχης Πεζικού Πετράκος Νικόλαος τόνισε ότι από πλευράς τους ο στρατός έχει κάποια τμήματα σε επιφυλακή για όταν χρειαστεί.

Ο κ. Μαστοράκος εκπρόσωπος ορυχείων Μεγαλόπολης και της ομάδας διάσωσης  ανέφερε «παρακολουθούμε τα γεγονότα τα από πολύ κοντά. Είμαστε πανέτοιμοι σε ότι χρειαστεί. Όσον αφορά πλημμύρες και σεισμούς έχουν υπάρξει πλημμύρες στην περιοχή στις οποίες επεμβήκαμε, αλλά θα πρέπει να υπάρξει εκπαίδευση του πολίτη Γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πρέπει να γίνει ενημέρωση του πολίτη για το πως μπορεί να βγει ζωντανός από έναν χείμαρρο

Ο κ. Γκάβρος από τον δήμο Βόρειας Κυνουρίας τόνισε ότι  αυτή η διαδικασία είναι πιο πολύ τυπική παρά ουσιαστική.
 Για τον καθαρισμό χειμάρρων και ρεμάτων ανέφερε ότι ο δήμος έχει ολοκληρώσει τις εργασίες, επιμένοντας ότι η πολιτική προστασία  έδωσε περίπου 30.000 ενώ χρειάστηκαν πολύ περισσότερα.

Για τα χιόνια είπε ότι ο Δήμος έχει επάρκεια σε αλάτι και είναι έτοιμος να επέμβει αναφέροντας ότι η περιφέρεια πρέπει να καθαρίζει το επαρχιακό δίκτυο. Τέλος ο κ. Γκάβρος έθιξε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δρόμους του ορεινού όγκου που έχουν καταστραφεί από την θεομηνία.

Ο κ. Μάνος από νότια Κυνουρία ανέφερε ότι από πλευράς δήμου έχουν γίνει όσα επέτρεπαν δυνάμεις των υπηρεσιών τονίζοντας ότι ο δήμος περιμένει το αλάτι.

Για να έρθει ένα μηχάνημα να ανοίξει τον δρόμο από την Τρίπολη στον Κοσμά θα χρειαστεί πολλές ώρες

Τέλος μετά τις τοποθετήσεις όλων των παρισταμένων αποφασίστηκαν οι δράσεις που απαιτούνται για να αντιμετωπιστούν προβλήματα από τις έκτακτες ανάγκες λόγω πλημμυρών, χιονοπτώσεων, παγετού και σεισμών γενικώς εκτάκτων καταστάσεων κατά την χειμερινή περίοδο 2017-2018. 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συντονισμός δράσεων για την χειμερινή περίοδο στην περιφέρεια Πελοποννήσου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Θα ειμαστε παλι εκει να σας κραταμε τους δρομους ανοικτους....και εσεις να συνεδριαζετε χωρις να ξερετε τι γινεται εκει εξω.... για αυτο δε παει καλα ο τοπος....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.