Συνταξιούχοι ΔΕΗ Αρκαδίας: Κάνουν περικοπές πάνω στα πτώματά μας (pics,vid)

Συνταξιούχοι ΔΕΗ Αρκαδίας: Κάνουν περικοπές πάνω στα πτώματά μας (pics,vid)

Φεβρουάριος 10, 2017 - 21:11
19 σχόλια

Ο κ. Γιώργος Κεπενός, πρόεδρος των συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου - Αιτωλοακαρνανίας - Ηπείρου - Ιονίων Νήσων την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου βρέθηκε στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου για τις τρέχουσες συνθήκες, σύμφωνα με την πρακτική του εν λόγω συλλόγου.

Ο κ. Κεπενός μίλησε στην κάμερα του Arcadia Portal για τις ανησυχίες των συνταξιούχων της ΔΕΗ και για τη δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν, όπως εξάλλου όλοι οι κλάδοι στη χώρα μας.

«Ένα βασικό ζήτημα είναι ότι έχουν βαλθεί οι δανειστές μας να κάνουν περικοπές απάνω στα πτώματα των συνταξιούχων. Μέχρι τώρα το εισόδημα των συνταξιούχων έχει μειωθεί πάνω από 60%. Ένα άλλο είναι η ανεργία. Πολλοί συνταξιούχοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις των παιδιών και των εγγονών τους. Αν κοπεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αυτό σημαίνει περικοπή πάνω από 20%. Η μείωση των συντάξεών μας την τελευταία πενταετία είναι στο 52%. Ο ΕΟΠΥΥ μάς έκοψε 6% στο ποσό που παίρναμε πριν από το 2010».

Ετοιμαζόμαστε για συλλαλητήρια. Δεν υπάρχει ελπίδα.

«Οι περικοπές έχουν γίνει σε όλες τις συντάξεις, εκτός από τους εκλεκτούς των κυβερνώντων δικαστικούς και της Τράπεζας της Ελλάδος», παρατήρησε ο κ. Κεπενός.
Ως προς τη δράση του συλλόγου, επεσήμανε: «Σε όλες τις πόλεις πάμε μία φορά τον χρόνο και κάνουμε μια ενημέρωση. Έχουμε ένα σωματείο πολύ οργανωμένο και τα κόμματα είναι έξω από την πόρτα μας, επειδή όλα τα κόμματα έχουν συμβάλλει στο να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό. Τα προβλήματα είναι πολλά. Για παράδειγμα, αν η σύζυγος ενός εργαζομένου μείνει χήρα και είναι κάτω από 55 ετών, δεν θα πάρει σύνταξη. Αν η χήρα είναι πάνω από 55 ετών, θα πάρει σύνταξη για τρία χρόνια, και μετά θα πάρει στα 67. Τι θα κάνει αυτή η γυναίκα;.

Ως προς την απονομή των συντάξεων και των εφάπαξ, ο κ. Κεπενός είπε ότι οι καθυστερήσεις στις συντάξεις φθάνουν και στα δύο έτη, ενώ επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις που με διάφορες τροπολογίες επέτρεψαν την επένδυση του αποθεματικού του Ταμείου, το οποίο σήμερα θα έπρεπε να είναι 2,3 δισ. ευρώ.

Σε ερώτηση του Arcadia Portal ως προς την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Επιχείρηση, ο κ. Κεπενός απάντησε: «Σαφώς έχουμε αίτημα να προσληφθεί προσωπικό, αλλά με αυτά που γίνονται σήμερα, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο».
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eνημέρωση για τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΔΕΗ στο Εργατικό Κέντρο


19 Σχόλια

Είπα να διαβάσω το άρθρο μόνο αλήθειες αλλά με το που άνοιξε η σελίδα και είδα τη φάτσα του Τζήμερου τα κατάλαβα όλα.

Δεν το έκλεψαν (το ρεύμα), είχαν ειδικό τιμολόγιο σαν εργαζόμενοι ΔΕΗ για συγκεκριμένες κιλοβατώρες, σε συμφωνία με την επιχείρηση. Είναι δικαίωμα του μισθωτού να αγωνίζεται για τη βελτίωση συνθηκών εργασίας και μισθού. Δείχνει ότι έχει κάποια διαπραγματευτική δύναμη, ότι δεν είναι χώμα.

Σύνταξη όπως και οι υπόλοιποι και βασικός στα 586,08

ΟΙ ΔΕΗΤΖΙΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΝΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

Ποιος... μιλάει... Τζάμπα ρεύμα, τζάμπα μεταφορά στην εργασία τους, τζάμπα ένδυση και υπόδηση ( ακόμα και σαν συνταξιούχοι φοράνε πληθώρα παντελονιών τζάκετ και παπουτσιών α! και τζόκεϊ) και φουλ πληρωμές οι εργαζόμενοι σε νυχτερινά αργίες ημιαργίες επίσημες αργίες........ Για ρωτήστε και κανέναν άλλον.....

Εδώ ο κόσμος χάνεται,οι καλομαθημένοι συντεχνίτες το βιολί τους.Γάτος γ@μεί,γάτος σκούζει......

Οι μισθοί και οι συντάξεις τους και το μειωμένο τιμολόγιο προέρχονταν από τις εισφορές και την εργασία που προσέφεραν, η ΔΕΗ ήταν πάντα κερδοφόρα, γι' αυτό βουλώστε το.

Γιατί δεν μιλάτε για τις συντάξεις των φίλων σας των πολιτικών και ασχολείσθε με τις συντάξεις των ΔΕΗτζήδων; Απλούστατα τα ΜΜΕ που συνεπικουρούνται από τους πολιτικούς με δανεικά και αγύριστα, (όπως ακούμε τελευταία), μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να φαγωθούμε μεταξύ μας. Aλήθεια δεν μας λέτε ποιες είναι οι συντάξεις στα ΜΜΕ; ή έχουν λύσει το πρόβλημα με τον Ούγγρο Σόρος;

Αφήστε την πιπίλα γιατί το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου δημόσιου τομέα είναι υπευθυνο για την καταστροφή της χώρας. Οταν φτάσετε στα 500 ευρώ τότε θα δε΄τε τη γλυκα όπως τη βλέπουν και όλοι οι άλλοι.

To σπίτι και το αυτοκίνητο του αγράμματου ΔΕΗτζή στη Γερμανία το έχουν επιστήμονες με 20ετία στη δουλειά τους

Το σπίτι και το αυτοκίνητο είναι τα κριτήρια του άθλιου Πολ Τόμσεν για ευημερία.

Οι ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ (εργαζόμενοι και συνταξιούχοι) κατέκλεψαν και συνεχίζουν να το κάνουν τα δημόσια ταμεία με χρυσά προνόμια και παροχές που οι άλλοι εργαζόμενοι ουτε που το εχουν φανταστεί.. Κλαίγονται κι ολας απο πάνω, οι βολεμένοι..

Για εξήγησέ μου πώς ακριβώς κατάκλεψαν τα δημόσια ταμεία Πιτ, συγκεκριμένα όμως, αλλιώς σκάσε.

Προς τον κύριο anonymous που σχολιάζει όλα τα σχολια και δυστυχώς ξεφεύγει και χάνει το δίκιο του γράψε ένα ψευδωνυμο είναι τουλάχιστον εντιμο!!!

Αγράμματοι ξεαγράμματοι οι μισθοί και οι συντάξεις τους ήταν πάνω από 3.000 ευρώ, και είχαν καβαλήσει και το καλάμι. Πόσο να είναι άραγε σήμερα; Έπινε η ΔΕΗ το αίμα στους καταναλωτές για να έχει μεγάλο κέρδος και επειδή δεν είχε τι να τα κάνει τα έδινε στους ΔΕΗτζήδες να καλοπερνάνε σε βάρος των κορόιδων. Το ίδιο συνέβαινε σε όλες τις ΔΕΚΟ, και όχι μόνο. Αυτά πληρώνουμε σήμερα.

Αντί να βγάλουν τον σκασμό μιλάνε οι κόπροι που αγράμματοι ξεαγράμματοι οι μισθοί και οι συντάξεις τους ήταν πάνω από 3.000 ευρώ και είχαν καβαλήσει και το καλάμι. Πόσο να είναι άραγε σήμερα; Έπινε η ΔΕΗ το αίμα στους καταναλωτές για να έχει μεγάλο κέρδος, και επειδή είχε μεγάλο περίσσευμα τα έδινε στους ΔΕΗτζήδες για να καλοπερνάνε σε βάρος των κορόιδων. Το ίδιο συνέβαινε σε όλες τις ΔΕΚΟ, και όχι μόνο. Αυτά πληρώνουμε σήμερα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.