Συνταξιούχοι από Τρίπολη: Οι συντάξεις μας στηρίζουν την οικογένεια (pics,vid)

Συνταξιούχοι από Τρίπολη: Οι συντάξεις μας στηρίζουν την οικογένεια (pics,vid)

Ιούνιος 22, 2018 - 11:17
0 σχόλια

«Όχι» στις νέες μειώσεις φώναξαν οι συνταξιούχοι στην κεντρική πλατεία

Η συμφωνία έκλεισε χθες στις Βρυξέλλες και τα προαπαιτούμενα είναι για άλλη μία φορά «τσουχτερά» για την τσέπη των συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν πληγεί σφοδρότατα από την οικονομική κρίση που σοβεί στην Ελλάδα ήδη δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται και έχουν υπογραφεί, νέες μειώσεις έρχονται στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 κατά 18%. Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής 22 Ιουνίου στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες περικοπές και απαίτησαν:

Να μην γίνει επανυπολογισμός των συντάξεων, να μην υπάρξει μείωση της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές, να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, να μην εφαρμοσθεί η μείωση του αφορολόγητου, η περικοπή του ΕΚΑΣ και των οικογενειακών επιδομάτων, να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς, να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις και δικαστήρια, τα ποσά που έχουν κρατηθεί και να απαλειφθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι.

Θεωρούμε τον επανυπολογισμό μια μορφή κλοπής. Αν κοπούν οι συντάξεις μας, θα φέρουν νέο πλήγμα στην αγορά. Αν ο συνταξιούχος χάσει δυο μηνιάτικα, αυτό σημαίνει νέα λουκέτα στην αγορά. Ο συνταξιούχος στηρίζει την ελληνική οικογένεια.

«Βρισκόμαστε σε έναν μαραθώνιο συγκεντρώσεων διμαρτυρίας. Σε όλη την Ελλάδα θα δραστηριοποιηθούμε. Απαιτούμε να μην εφαρμοστεί ο Νόμος Κατρούγκαλου που κόβει τις συντάξεις από 1/1/19 κατά 18%. Πργματοποιήσαμε συγκεντρώσεις στη Βουλή, στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Συσπειρωνόμαστε όλοι οι συνταξιούχοι, όλων των κλάδων, για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.»

Video: 

Arcadia Portal.gr Διαμαρτυρία συνταξιούχων στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.