Σύνταξη μελέτης για την προσβασιμότητα εντός των μοναστηριών για τα Άτομα με Αναπηρία (pics,vid)

Σύνταξη μελέτης για την προσβασιμότητα εντός των μοναστηριών για τα Άτομα με Αναπηρία (pics,vid)

Δεκέμβριος 10, 2018 - 10:36
0 σχόλια

Για μία ακόμα φορά η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπορεί και διοργάνωσε ένα τριήμερο διεθνές συνέδριο για τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό για ΑμεΑ.

Το συνέδριο αποτέλεσε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αγκαλιάζει τα ΑμεΑ και τα συμπεράσματά του θα γίνουν πράξη.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας ο κ. Γιαννακούρας καλωσόρισε τους επισκέπτες στην Μυθική, στην όμορφη Αρκαδία, στην ειδυλλιακή Αρκαδία, στον τόπο που διάλεξαν οι Θεοί για κατοικία τους και που οι άνθρωποι της είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι.

Και ταυτόχρονα είναι άνθρωποι ευσεβείς και αυτό φαίνεται και από τα μοναστήρια μας, τα οποία θέλουμε και εσείς να μπορέσετε να τα γνωρίσετε, όπως και όλες τις ομορφιές του τόπου μας.

Για τα μοναστήρια όπως τόνισε έχουν γίνει παρεμβάσεις και η περιφέρεια είναι στο στάδιο σύνταξης μελέτης για να μπορούν και τα ΑμεΑ να φθάνουν μέσα στα μοναστήρια και όχι μόνο έξω από αυτά.

Ως Περιφερειακή Αρχή στην Αρκαδία έχουμε κάνει πράγματα για τα ΑμεΑ. Έχουμε ήδη τοποθετήσει ράμπα στο Παράλιο Άστρος για να μπορούν και τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν την θάλασσα, ενώ έχουμε ενισχύσει ιδιαίτερα το Σύλλογο Κωφάλαλων της Αρκαδίας σε διάφορες δράσεις του.

Και θα συνεχίσουμε...

Η Αρκαδία μας και σε αυτόν τον τομέα του ιατρικού τουρισμού έχει παράδοση, αφού σε τούτον τον τόπο υπάρχει ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία της χώρας, αυτό στην Αρχαία Γόρτυνα, το οποίο σας προτείνω να το επισκεφθείτε.

Στην Αρκαδία έχουμε ήδη υλοποιήσει δράσεις για τα Άτομα με Αναπηρία, όπως για παράδειγμα έχουμε κατασκευάσει ράμπα στο Παράλιο Άστρος για πρόσβαση στην θάλασσα.

Επίσης στηρίζουμε τις δράσεις του Συλλόγου Κωφάλαλων Αρκαδίας.

Το διάστημα αυτό είμαστε στο στάδιο σύνταξης μελέτης για την προσβασιμότητα και εντός των μοναστηριών για τα Άτομα με Αναπηρία, αφού πρέπει όλοι να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας, που τόσο απλόχερα μας χαρίστηκαν.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και εδώ αποδεικνύει την πρωτοπορία της και τα συμπεράσματα του τριήμερου συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, θα γίνουν πράξη.

Ευελπιστούμε και άλλες περιφέρειες να μιμηθούν το παράδειγμά μας και να υλοποιήσουν αντίστοιχα συνέδρια και αντίστοιχες δράσεις.

Καλές γιορτές σε όλους. Με υγεία και αισιοδοξία!

 

Video: 

Συνέδριο για τουρισμό ΑμεΑ και ιατρικό τουρισμό στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.