Συντάξεις χηρείας: Τέλος στο όριο των 55 ετών

Συντάξεις χηρείας: Τέλος στο όριο των 55 ετών

Απρίλιος 08, 2019 - 13:19
0 σχόλια

Αναστέλλεται η ενεργοποίηση κόφτη του ηλικιακού ορίου των 55 ετών για τις συντάξεις χηρείας οι οποίες θα αυξηθούν αναδρομικά κατά 40%. Η διάταξη που θεραπεύει εκ των υστέρων το σκληρό καθεστώς που επέβαλε ο νόμος Καντρούγκαλου θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας το οποίο με αιχμή τη διάταξη για τη ρύθμιση των 120 δόσεων αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Με το ισχύον καθεστώς η σύνταξη χηρείας αποδίδεται ποσοστιαία στους δικαιούχους (σύζυγο, παιδιά) μετά τον υπολογισμό της με το νέο σύστημα. Η χήρα / ο χήρος δικαιούται το 50% της επανυπολογισμένης σύνταξης ενώ με την ρύθμιση που προωθείται θα δικαιούται το 70%. Δηλαδή αν η σύνταξη του θανόντος ήταν 1000 ευρώ η χείρα δικαιούνται 700 ευρώ αντί 500. Η αύξηση σύμφωνα με πληροφορίες θα δοθεί αναδρομικά από το 2016  και θα αφορά περίπου 40.000 συντάξεις χηρείας που έχουν ήδη εκδοθεί με το καθεστώς του νόμου Κατρούγκαλου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.