Το σύνολο της σύνταξής τους θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Το σύνολο της σύνταξής τους θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ

Απρίλιος 21, 2017 - 17:48
0 σχόλια

Υπεγράφη από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο, εγκύκλιος με την οποία διευκρινίζεται το καθεστώς για όσους συνταξιοδοτούνται, σύμφωνα με τις γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις του πρώην ΟΓΑ.

Η εγκύκλιος ορίζει ότι όλοι οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ, καθώς και όσοι θα συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις αυτές, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2024 και ασκούν αγροτική επαγγελματική δραστηριότητα, για την οποία υφίσταται υποχρέωση ασφάλισης στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το σύνολο της σύνταξής τους.

Υπενθυμίζεται ότι τα ανωτέρω ισχύουν και για όσους συνταξιοδοτούνται από την ισχύ του νέου ασφαλιστικού νόμου (ν. 4387/2016) και μέχρι τις 31-12-2016, δεδομένου ότι ο υπολογισμός της σύνταξης στις περιπτώσεις αυτές γίνεται με βάση το προϊσχύον καθεστώς.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.