Συνεργασία του ΚΑΑ Παλλάδιον με την Ε.Σ.Α. με Α.

Συνεργασία του ΚΑΑ Παλλάδιον με την Ε.Σ.Α. με Α.

Μάρτιος 15, 2019 - 09:57
0 σχόλια

Το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ επισκέφτηκε σήμερα Πέμπτη 14/3/19 ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης ο κ. Βαρδακαστάνης βρήκε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη η οποία τον ενημέρωσε τόσο για τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν γίνει στο Κέντρο σε τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και για τα νέα πρωτοποριακά προγράμματα προληπτικής αποκατάστασης που προσφέρει το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.

Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η κεντρική στόχευση για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι η προσβάσιμη κοινωνία που θα επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να κινούνται ισότιμα στους κοινόχρηστους χώρους και να εξυπηρετούνται στην καθημερινότητά τους με τη λειτουργία ειδικών δομών.

Άλλο ένα πεδίο κοινής δράσης που προέκυψε μεταξύ του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία είναι η διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων για την προώθηση των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ αλλά και για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η λειτουργικότητα όσο και η αξιοπρεπής διαβίωσή τους.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πακέτα προληπτικής αποκατάστασης του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και συνεχάρη την κ. Καρνιαδάκη για την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων επισημαίνοντας ότι μεγάλος αριθμός ατόμων με κινητικά προβλήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν ανάγκη από αυτές τις υπηρεσίες για να καλυτερέψουν την καθημερινότητά τους.

Η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη ευχαρίστησε τον κ. Βαρδακαστάνη για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης και του ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στη μάχη που δίνει αυτό τον καιρό για την είσοδό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή αλλά και για τη ζεστή φιλοξενία την Πρόεδρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει σύντομα στο Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης για να σχεδιαστούν από κοινού τα επόμενα στάδια της συνεργασίας του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ με την Ε.Σ.Α. με Α.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α. με Α κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη. συνόδευσε στην επίσκεψή του στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Γιάννης Μπουντρούκας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.με.Α. Πελοποννήσου κ. Νίκος Καραλής.

Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Βαρδακαστάνης δώρισε στην κ. Καρνιαδάκη το βιβλίο που είχε παρουσιάσει λίγη ώρα νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο της Τρίπολης με θέμα: "τα δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α. στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Μία ενδιαφέρουσα έκδοση που έχει επιμεληθεί το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία ( E.D.F ) και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.