Συνεργασία ΙΕΚ Λεονταρίου με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα

Συνεργασία ΙΕΚ Λεονταρίου με το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα

Φεβρουάριος 28, 2015 - 11:31
0 σχόλια

Η Διευθύντρια του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. Λεονταρίου-Μεγαλόπολης κ. Φωτεινή Μπούλμπου και η Υπεύθυνη του Εργαστηρίου “Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης” κ. Νικολέττα Πλατανίτη προσκαλούν τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας κ. Στέλιο Πλάκα σε μία παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας “Τεχνικοί Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων”.
Η αφορμή δόθηκε από την προσωρινή ανανέωση της μόνιμης έκθεσης του Μ.Λ.Π.Δ.Α., όπου εκτίθεται ομάδα αντικειμένων προερχόμενη από δωρεές των κατοίκων του Δάρα.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΙΕΚ Λεονταρίου στα πλαίσια του μαθήματος Β’ Εξαμήνου ¨Περιβαλλοντικές Παράμετροι¨ με εισηγητές τον κ. Στέλιο Πλάκα, επιμελητή της έκθεσης Μουσείου Δάρα και της κ. Νικολέττας Πλατανίτη εκπαιδευτικού-υπεύθυνης τμήματος «Τεχνικών Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων».
Οι θεματικές θα αναπτυχθούν ως εξής:
• Η εκτίμηση των δωρεών πριν την ένταξη τους στο Μουσείο
• Η κατάσταση των αντικειμένων πριν την έκθεση τους
• Διαδικασίες ένταξης και Πρώτα-Σωστικά Μέτρα
• Περιβαλλοντικές Συνθήκες Διατήρησης στην Έκθεση, στην Αποθήκη & στο Εργαστήριο Συντήρησης του Μουσείου
Το ραντεβού των δύο εργαστηρίων ορίστηκε για την Δευτέρα 2/3 και ώρα 17.30
Η πρόσκληση αυτή αποτελεί την πρώτη συνεργασία μεταξύ του Ι.Ε.Κ. Λεονταρίου-Μεγαλόπολης και του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας η οποία ανοίγει τον δρόμο για μια μελλοντική εργαστηριακή - εκπαιδευτική δράση των καταρτιζόμενων του Ι.Ε.Κ. Λεονταρίου-Μεγαλόπολης στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας.

Η Διευθύντρια του Δημόσιου Ι.Ε.Κ. - Υπεύθυνη του Εργαστηρίου
Λεονταρίου-Μεγαλόπολης “ Τεχνικών Συντήρησης ΈργωνΤέχνης”
κ. Φωτεινή Μπούλμπου - κ. Νικολέττα Θ.Πλατανίτη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.