Συνεργασία Δήμου Γορτυνίας με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης

Συνεργασία Δήμου Γορτυνίας με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης

Οκτώβριος 13, 2015 - 21:01
0 σχόλια

Τη συνεργασία - σύναψη σύμβασης με φιλοζωικό σωματείο, για την διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας. Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Δήμου για την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προτάθηκε η σύναψη συμφωνητικού για την συνεργασία του Δήμου με τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης, αφού δεν εδρεύει στο Δήμο Γορτυνίας σωματείο με την απαιτούμενη εμπειρία και ο συγκεκριμένος σύλλογος έχει συνεργασία και με το Δήμο Τρίπολης για το θέμα αυτό και διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γιαννόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στις επαφές που έγιναν με τον εκπρόσωπο του φιλοζωικού σωματείου κ. Γιώργο Ζαφειράκη αναφέροντας ότι ο σκοπός της σύμβασης είναι κατά κύριο λόγο η αντιμετώπιση του φαινόμενου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στα όρια του Δήμου, σε συνεργασία με τον φιλοζωικό σύλλογο, η προστασία και η φροντίδα για την ευζωία αυτών και η ενημέρωση με κάθε τρόπο των κατοίκων του Δήμου, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ζώα συντροφιάς, για τις υποχρεώσεις τους έναντι των ζώων τους, τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προκύπτουν από τον Νόμο 4039/2012 στην περίπτωση παράβασης των διατάξεων του και γενικώς στην ανάγκη επίδειξης σεβασμού στην ζωή με όποια μορφή και σχήμα.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία των δύο συμβαλλομένων για την περισυλλογή, την σήμανση και καταγραφή των ζώων, ο αποπαρασιτισμός αυτών, η προώθηση τους για υιοθεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ή η επανένταξη όσων δεν υιοθετούνται όπως επίσης και η ευθανασία όσων ζώων κρίνεται από την πενταμελή επιτροπή και μετά από επισταμένη κτηνιατρική παρακολούθηση και εφ' όσον διαπιστωθεί πως πάσχουν από ανίατη ασθένεια που τα εμποδίζει να έχουν μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής ή είναι υπερήλικα ή ανάπηρα και ανίκανα να επιβιώσουν μόνα τους ή εφ' όσον κριθεί πως είναι αποδεδειγμένα επιθετικά και επικίνδυνα για την δημόσια ασφάλεια.

Η χρονική διάρκεια της παρούσας σύμβασης ορίζεται σε τρία ( 3 ) έτη και αρχίζει από την ημερομηνία της υπογραφής της. Μετά το πέρας της τριετίας αξιολογείται και συζητιέται η ανανέωση της. Η σύμβαση
μπορεί να διακοπεί αμφοτέρων των μελών μετά από έγγραφη αιτιολόγηση.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.