Συνεπήρε το κοινό της Τρίπολης ο Στέλιος Μάινας (pics,vid)

Συνεπήρε το κοινό της Τρίπολης ο Στέλιος Μάινας (pics,vid)

Απρίλιος 23, 2016 - 08:10
1 σχόλια

Την Παρασκευή 22 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης το φιλοθεάμον κοινό της πόλης είχε την ευκαιρία να ακούσει τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα να διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη: «Το μοιρολόι της φώκιας», «Έρως Ηρώς» και «Παιδική Πασχαλιά».

Ο έμπειρος ηθοποιός συνεπήρε τους θεατές καθ' όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης μέσα σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, ενώ οι ψαλμωδίες και οι μουσικές των ,Κώστα Κωσταντάτου και Ουρανίας Πάντιζου έντυναν τον λόγο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα και εισήγαγαν το κοινό στην πιο ιερή εβδομάδα της χριστιανικής θρησκείας, τη Μεγάλη Εβδομάδα του θείου πάθους.

Η διάσταση ανάμεσα στις επιθυμίες και τις επιλογές είναι πάντοτε παρούσα στο έργο του Παπαδιαμάντη. Ο πειρασμός δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε πράγματα θετικά ή αρνητικά· είναι επιλογή αποδοχής ή απόρριψης πραγμάτων που είναι ταυτόχρονα και αποκρουστικά και γοητευτικά

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Ο ηθοποιος Στελιος Μαινας συναντα τον Αλεξανδρο Παπαδιαμαντη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αρπαχτή ολκής του συμπαθεστάτου, κατ' τ' άλλα, ηθοποιού...Κατι τέτοιες παρουσιάσεις, μαζί με τα αναπόφευκτα ανούσια ρεπορτάζ, καταδεικνύουν το χαμηλό επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει η, ας πούμε, πολιτιστική δραστηριότητα στην ελληνική επαρχία

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.