«Συνένωση των διαφορετικών δυνάμεων σε ένα κοινό σκοπό με πίστη στον άδολο πατριωτισμό»

«Συνένωση των διαφορετικών δυνάμεων σε ένα κοινό σκοπό με πίστη στον άδολο πατριωτισμό»

Οκτώβριος 22, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Τη συνένωση των διαφορετικών δυνάμεων σε ένα κοινό ζητούμενο και ένα κοινό σκοπό, με πίστη στον άδολο πατριωτισμό, έθεσε ως το διαχρονικό διακύβευμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στον πανηγυρικό λόγο που εκφώνησε κατά την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018.

«Αυτή την αρχή υπηρετούμε με ακλόνητη πίστη και συνέπεια. Αυτή την πίστη εμπιστεύονται και επιβραβεύουν οι πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε «ξέρουμε την ιστορία μας και τη θέση της Πελοποννήσου σε αυτή. Ξέρουμε ότι η Πελοπόννησος θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της χώρας και εργαζόμαστε σκληρά για αυτό. Παραμένουμε συνεπείς στην παρουσία μας, με αξιοπιστία, με δυναμική, εμπιστευόμενοι πάνω απ’ όλα τους πολίτες, την ανεξάρτητη φωνή τους, το ελευθερόφρονο πνεύμα τους και την αστείρευτη δύναμή τους».

Ο κ. Τατούλης στην ομιλία του επεσήμανε ιδιαίτερα την κινητήρια δύναμη που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελλάδας, που δεν ήταν άλλη από το άσβεστο πάθος των Ελλήνων για ελευθερία.

«191 χρόνια μετά τιμούμε μια ιστορική και ένδοξη στιγμή για την πορεία του Έθνους και του τόπου μας. Τιμούμε την επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυρίνου, μια ιστορικής και ένδοξης "συνάντησης" των Μεγάλων Δυνάμεων με το μαχόμενο Ελληνισμό. Μιας συνάντησης που έλαβε χώρα στο έδαφος της Πελοποννήσου. Μιας συνάντησης που καθόρισε την πορεία της Ελλάδας. Η Πελοπόννησος υπήρξε το σημείο συνάντησης. Αυτή σηματοδότησε την αρχή από τη Μάνη στις 17 Μαρτίου 1821 αλλά και το τέλος του Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου» ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης και στη Συνθήκη του Λονδίνου που προετοίμασαν τις εξελίξεις που οδήγησαν στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, αλλά και στη στάση των διεθνών παραγόντων σε σχέση με τον αποτέλεσμά της.  

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.