«Συνένοχοι περιφέρεια, δήμοι, συνδικαλιστές για το έγκλημα του κλεισίματος των μονάδων στη ΔΕΗ»

«Συνένοχοι περιφέρεια, δήμοι, συνδικαλιστές για το έγκλημα του κλεισίματος των μονάδων στη ΔΕΗ»

Οκτώβριος 31, 2019 - 17:21
2 σχόλια

Συνένοχες σε αυτή την πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι  και οι Δημοτικές και Περιφερειακές – Νομαρχιακές Αρχές στη περιοχή, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ.

Όχι μόνο γιατί ήταν και είναι στελέχη της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ του ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί είχαν και χρεωμένο ρόλο στη προώθηση αυτής της πολιτικής.

Από κοινού οργάνωσαν δεκάδες φιέστες και ημερίδες για τα καλά της μεταλιγνιτικής περιόδου, για την πράσινη ενέργεια δηλ. τις πράσινες μπίζνες.

Οι διάφοροι Έξαρχοι – Ματζαρίδηδες και Ρίζοι το 1999 ξεπούλησαν το ασφαλιστικό των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, ώστε καθαρή από απαιτήσεις και δικαιώματα των εργαζόμενων να μπει στη πορεία ιδιωτικοποίησης.

Οι διάφοροι Φωτόπουλοι  το 2010 συμφώνησαν στη τριχοτόμηση της ΔΕΗ, για να πουληθούν τα φιλέτα.

Οι διάφοροι Αδαμίμηδες σήμερα καλούν σε στάση αναμονής. Προχωρούσαν πάντα σε ελεγχόμενες κινητοποιήσεις, αφού διαπραγματεύονταν κάποια αργύρια όπως δάνειο στη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ, κάρτες σίτισης κ.α.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε και παίζει και η τοπική και περιφερειακή διοίκηση για την προώθηση αυτής της πολιτικής με τα διάφορα Σύμφωνα Συμβίωσης με τη ΔΕΗ, τα μνημόνια συνεργασίας με τη ΡΑΕ, τα δίκτυα ενεργειακών δήμων παλιότερα, τις ενεργειακές κοινότητες σήμερα. Το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που φιλοδοξούν να διαχειριστούν σήμερα, δεν είναι τίποτα άλλο από ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους, που θα επενδύσουν στη περιοχή.

Ένα στοιχείο μόνο. Τη τελευταία δεκαετία, την περίοδο της κρίσης αδειοδοτήθηκαν από τη ΡΑΕ 104 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα μόνο στη Πελοπόννησο συνολικής ισχύος πάνω από 2.500 MW με πάνω από 600 MW να έχουν ήδη διασυνδεθεί στο σύστημα.

Σε 29 από τα 104 αιολικά πάρκα που έχουμε στοιχεία, τώρα την περίοδο της κρίσης, με υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 239 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα, επιχορήγηση.

Όλα αυτά τα αιολικά πάρκα είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την πρώτη ειδικά περίοδο 2011-2014 είχαμε 5-6 θετικές γνωμοδοτήσεις για ΜΠΕ σε ΑΠΕ σε κάθε συνεδρίαση του ΠεΣυ, που υπερψηφίζονταν από τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ψήφιζαν κατά, στην πορεία μπροστά και στην προοπτική της ανάδειξης της πρώτης φόρας αριστεράς στη κυβέρνηση ψήφιζαν λευκό. 

Να γιατί λέμε λοιπόν ότι, είναι συνένοχες στο συντελούμενο έγκλημα του κλεισίματος των μονάδων της ΔΕΗ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου και οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην περιοχή. 

Ο επικεφαλής
της Λαϊκής Συσπείρωσης
Νικόλαος Γόντικας


2 Σχόλια

Μιλάει ο *** του συστήματος και των οικονομικά ισχυρών... και το δεξί χέρι του Νίκα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.