Συνελήφθησαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει Βόρεια Κυνουρία, Ηλεία και Αχαΐα

Συνελήφθησαν διαρρήκτες που είχαν ρημάξει Βόρεια Κυνουρία, Ηλεία και Αχαΐα

Φεβρουάριος 10, 2020 - 10:55
0 σχόλια

Πριν από λίγους μήνες, είχαμε αναφερθεί σε ένα πρωτοφανές για την περιοχή μας περιστατικό, όταν νεαρή γυναίκα είδε τους διαρρήκτες να προσπαθούν να μπουν στο σπίτι της (δείτε ΕΔΩ). Η συγκεκριμένη συμμορία, η οποία είχε ρημάξει ορεινά χωριά σε Ηλεία και Αχαΐα, είχε πραγματοποιήσει κλοπές και διαρρήξεις στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Όμως, οι κακοποιοί έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας έναν μήνα αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνεργάστηκαν και οι τέσσερις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 33, 25, 21 και 17 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία, διάπραξη κλοπών κατ' εξακολούθηση, ληστεία και πλαστογραφία.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν από την 14-11-2019 μέχρι και την 17-11-2019, συνολικά έξι τετελεσμένες κλοπές, τέσσερις απόπειρες κλοπών και μια ληστεία, σε οικίες, σε ορεινές περιοχές της Ηλείας (Κλεινδία, Καράτουλα, Γραίκα, Απιδούλα, Βουλιαγμένη, Πανόπουλο) και της Αχαΐας (Κυπαρίσσι, Αγία Ελεούσα, Δαφνούλα), απ΄όπου είχαν αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας (6.200) ευρώ και το χρηματικό ποσό των (1.800) ευρώ.

Το αυτοκίνητό του 21χρονου κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τριπόλεως ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης των εγκληματικών πράξεων της συμμορίας, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν μια λεπίδα και μια μονωτική ταινία.

astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.