Συνελήφθησαν 25 μετανάστες για κατάληψη σε πλατεία της Μυτιλήνης

Συνελήφθησαν 25 μετανάστες για κατάληψη σε πλατεία της Μυτιλήνης

Δεκέμβριος 04, 2017 - 11:35
0 σχόλια

Επί 10 ημέρες 35 Αφγανοί έχουν κάνει κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί

Η υπερφίαλη -στην καλύτερη περίπτωση- πολιτική που άσκησε και ασκεί από την αρχή της διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το μεταναστευτικό, η ολιγωρία της ΕΕ που μόνο το δάχτυλό της ξέρει να κουνάει, η επιλογή του πλέον ακατάλληλου υπουργού για τη θέση και άλλοι πολλοί παράγοντες φοβούμαστε ότι θα οδηγήσουν το μεταναστευτικό σε επικίνδυνα επίπεδα.

Οι τοπικές κοινωνίες στα νησιά δυσφορούν εδώ κια τρία χρόνια από τη συγκέντρωση όλο και περισσότερων μεταναστών. Η μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας στην υπόλοιπη χώρα αργεί δραματικά, όπως αργούν και οι διαδικασίες απονομής ασύλου.

Τόσο οι μετανάστες όσο και οι τοπικές κοινωνίες δυσφορούν και τον τελευταίο μήνα έχει παρατηρηθεί νευρικότητα και κινητικότητα, εκτός, βέβαια, από τον φόνο ενός Αφγανού από ομοεθνείς του...

Συνολικά 25 Βορειοαφρικανοί (20 Αλγερινοί, δύο Μαροκινοί, δύο Τυνήσιοι και ένας Λίβυος), όλοι άνδρες, συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, αργά το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με τη σε βάρος τους δικογραφία, κατέλαβαν την πλατεία και αποπειράθηκαν να στήσουν σκηνές και να εγκατασταθούν εκεί, ζητώντας την άμεση εξέταση του αιτήματος ασύλου που έχουν υποβάλει και τη μετακίνησή τους σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Από τους 25 με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι εννέα, καθώς προέκυψε ότι ήταν ανήλικοι. Οι υπόλοιποι 16 παραπέμπονται σήμερα σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Συνεχίζεται, εξάλλου, για 10η μέρα σήμερα, η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Μυτιλήνης από 35 Αφγανούς πρόσφυγες που ζητούν την άμεση μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Ειδήσεις: 
Προηγούμενο άρθρο
Άνετα και εύκολα ο Πήγασος
Επόμενο άρθρο
Τα μεγάλου βεληνεκούς

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.