Συνελήφθη γιατρός δημόσιου Νοσοκομείου για δωροληψία

Συνελήφθη γιατρός δημόσιου Νοσοκομείου για δωροληψία

Σεπτέμβριος 21, 2017 - 17:46
3 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (Τέταρτη 20Σεπτεμβρίου 2017) γιατρός δημόσιου Νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός απαίτησε το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση.

Χθες, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο Νοσοκομείο ο γιατρός παρέλαβε, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσότων 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώστο γραφείο του βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται στον Εισαγγελέα ΠρωτοδικώνΑθηνών.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Βέβαια, δεν είναι ακριβώς δωροληψία, εκβιασμός του χειρίστου είδους είναι όταν απαιτείς 1000 ευρώ για να κάνεις κάτι για το οποίο πληρώνεσαι. Μια λύση θα ήταν η αφαίρεση της άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Αρχικά, ίσως να ξέμεναν τα νοσοκομεία από γιατρούς, ιδίως χειρούργους και ορθοπεδικούς, αλλά το να εκβιάζεις έναν άρρωστο είναι η χειρότερη αλητεία. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για το φακελάκι στα δημόσια νοσοκομεία.

"Οι συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου μειώνουν την πρόσβαση στα φάρμακα και στη φροντίδα υγείας, τείνουν να υπονομεύουν πολιτικές για την παρεμπόδιση κατανάλωσης αλκοόλ και καπνού, διευκολύνουν την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων και αναψυκτικών, συνεπώς παρατηρείται αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, και μπορούν να επηρεάσουν την περιβαλλοντική υγεία, καθώς οι επιχειρηματικοί οργανισμοί έχουν το δικαίωμα να μηνύσουν τις κυβερνήσεις που υιοθετούν πολιτικές, οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον και την υγεία." Αρρώστια, Παύλο, αρρώστια ο καπιταλισμός. Είτε νεοφιλελεύθερος είτε ο κλασσικός.

"Η καπιταλιστική κρίση, η φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και ο οικονομικός παρεμβατισμός στα εθνικά συστήματα υγείας, δεν εξυπηρετούν ούτε τους πολίτες ως λήπτες των υπηρεσιών υγείας, ούτε τα κράτη, ούτε και το ίδιο το «προϊόν» της δημόσιας υγείας, επισήμαναν οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί, που μίλησαν στο 18ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας στην Ευρώπη με τίτλο «Ευρωπαϊκές πολιτικές υγείας στην εποχή της κρίσης και της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης»." (http://tvxs.gr/news/kosmos/o-kapitalismos-einai-ypoxreomenos-na-alosei-tin-ygeia-lene-oikonomologoi-kai-panepistimi Παύλο)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.