Συνελήφθη αστυνομικός με το πλαστό απολυτήριο

Συνελήφθη αστυνομικός με το πλαστό απολυτήριο

Φεβρουάριος 06, 2016 - 20:00
0 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν 39χρονος Υπαρχιφύλακας και δύο ημεδαποί ιδιώτες (36χρονη αδελφή του αστυνομικού και 39χρονος φίλος του), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες (05-02-2016) το βράδυ ο Υπαρχιφύλακας κατήγγειλε σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής ότι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία των γονιών του και αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, δύο ιδιωτικά υπηρεσιακά πιστόλια και το δελτίο της υπηρεσιακής του ταυτότητάς. Για το περιστατικό είχε κληθεί αρχικά η Άμεση Δράση, από την 36χρονη αδελφή του Υπαρχιφύλακα.  

Σημειώνεται ότι χθες είχε διαβιβαστεί στην Υπηρεσία του Υπαρχιφύλακα η ανάκληση της Απόφασης πρόσληψης του στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει παραποιημένο απολυτήριο Λυκείου.

Λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων επελήφθη της υπόθεσης η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ο Υπαρχιφύλακας δήλωσε ψευδώς την κλοπή ενώ, με τη συνδρομή του 39χρονου συλληφθέντα φίλου του, είχε αποκρύψει τα δυο όπλα στο φρεάτιο του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας, όπου διαμένει ο φίλος του.

Ο Υπαρχιφύλακας υπέδειξε το σημείο, όπου βρέθηκαν άλλο ένα πιστόλι καθώς επίσης περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, τα οποία κατείχε παράνομα.

Επιπλέον, στην κατοχή του και σε έρευνα στην οικία του βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν στιλέτο, πτυσσόμενος σουγιάς, σπρέι πιπεριού και πτυσσόμενο γκλοπ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.