Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής στην Μεγαλόπολη

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής στην Μεγαλόπολη

Φεβρουάριος 16, 2017 - 14:00
0 σχόλια

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 έγινε στην Μεγαλόπολη δημοτικό συμβούλιο , ένα εκ των 23 θεμάτων είχε τίτλο : Περί τροποποίησης του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου πόλης Μεγαλόπολης στο Ο.Τ. 57.

Το συγκεκριμένο θέμα στην ουσία αφορά τον χώρο που πρόκειται να γίνει η μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγαλόπολης. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια και συνέχεια παρουσιάζονται προβλήματα που δεν επιτρέπουν την οριστική λύση του προβλήματος.

Ένα από τελευταία προβλήματα είναι η αναφορά από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Μεγαλόπολης ότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου. Οπότε με βάση αυτή την αναφορά, το Υπουργείο Γεωργίας δεν μπορεί να προχωρήσει στην παραχώρηση του χώρου στην Πυροσβεστική.

Στο χθεσινό συμβούλιο λοιπόν θα έπρεπε οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν τον αποχαρακτηρισμό του χώρου. Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο που η Υπηρεσία Δόμησης το χαρακτηρίζει χώρο πρασίνου, υπάρχουν τα κτίρια του πρώην Κτηνιατρίου αλλά και του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης. Δηλαδή με λίγα λόγια η πολεοδομία Μεγαλόπολης με το έγγραφο της χαρακτηρίζει αυθαίρετα αυτά τα κτίρια.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης τόνισε αυτά ακριβώς τα παραδείγματα και αποκάλυψε λοιπόν στο χθεσινό συμβούλιο την ύπαρξη οικοδομικής άδειας για τα κτίρια που έχουν εκδοθεί από την Πολεοδομία Μεγαλόπολης! Η ίδια υπηρεσία δηλαδή! Ο κ. Τσιριγώτης μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης , δηλώνοντας ότι παραπληροφόρησε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο με τα έγγραφα που έχει εκδώσει.

Είναι πράγματι απορίας άξιον να μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει, πως μπορεί ένα οικοδομικό τετράγωνο να χαρακτηρίζεται από την Υπηρεσία Δόμησης σας χώρος πρασίνου και ταυτόχρονα η ίδια υπηρεσία να έχει εκδώσει νόμιμες οικοδομικές άδειες; Επίσης μπορεί κάποιος να μας απαντήσει, το Κέντρο Υγείας δηλαδή , είναι παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα; Τελικά υπάρχει μήπως πρόβλημα με την λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης της Μεγαλόπολης;

δείτε το σχετικό βίντεο με όλα όσα ειπώθηκαν από το Καφενείο της Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 
Video: 

Δ.Σ. Μεγαλόπολης- Συζήτηση για μετεγκατάσταση Πυροσβεστικής


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.