Τατούλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου στο «Παλλάδιον»

Συνεχίζονται οι δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου στο «Παλλάδιον»

Φεβρουάριος 22, 2019 - 15:04
0 σχόλια

Μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 η κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας ( Ε.Ι.Ο. ) θα βρίσκεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και μέχρι τότε ( 31/3/19 ) θα συνεχίζεται η διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.για όλες τις γυναίκες του Δήμου Τρίπολης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ υποστηρίζοντας ενεργά το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου ¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ" που υλοποιεί το Ε.Ι.Ο. φιλοξενεί από τις αρχές του χρόνου στις εγκαταστάσεις του
( 2ο χλμ Π.Ε.Ο. Τρίπολης Τεγέας ) την κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ τις εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολαόυ σε όλες τις γυναίκες της περιφέρειας.

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες είναι οι γυναίκες της περιοχής του Δήμου Τρίπολης που εξετάστηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας ( Ε.Ι.Ο. ). Στόχος αυτού του πανελλαδικού προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ι.Ο. περισσότερες από 400.000 γυναίκες έχουν εξεταστεί μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέταση μαστογραφίας μπορούν να υποβληθούν γυναίκες πάνω από 40 ετών ενώ τεστ Παπανικολάου μπορούν να κάνουν γυναίκες από 25 ετών και άνω. Οι ενδιαφερόμενες για τις παραπάνω εξετάσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στον αριθμό: 2716 008888 ( από τις 8 το πρωί μέχρι τις 20.30 το βράδυ ) και να κλείνουν το δικό τους ραντεβού εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη κάλεσε όλες τις γυναίκες της περιοχής να προσέλθουν στο Κέντρο Αποκατάστασης της Τρίπολης και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μιχάλη Βροντάκη τόσο για τη συνεργασία του με το ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ όσο και την προσφορά του Ε.Ι.Ο. στο ευαίσθητο θέμα της πρόληψης μέσω του προγράμματος "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ".

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.