Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στην Εύβοια

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες στην Εύβοια

Αύγουστος 14, 2019 - 18:15
0 σχόλια

Οι αναζωπυρώσεις στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς, μήκους 11,5 χλμ., που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην κεντρική Εύβοια αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας για την πυροσβεστική.

Στις 15:30 μια αναζωπύρωση στο χωριό Μακρυμάλλη συγκέντρωσε τις δυνάμεις κατάσβεσης από αέρος και πάλι εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες και κυρίως τα εναέρια μέσα επικεντρώνουν την προσοχή τους σε δύο σημεία: Το ένα είναι προς το χωριό Σταυρός και το δεύτερο στα παλαιά λατομεία της ΛΑΡΚΟ.

Ευτυχώς στην περιοχή δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι ενώ η πρόβλεψη των μετεωρολόγων είναι ότι τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και θα στραφούν σε ανατολικοί από βοριάδες βοηθώντας στο να μην «τρέχει» η φωτιά όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις.

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από την μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς  μεγάλο μέρος του δάσους της περιοχής Natura, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και σπουδαιότητας έγινε στάχτη.

Μιλώντας στο One Channel ο νυν πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Ψαχνών και Μακρυμαλλίου, Δημήτρης Γιαννούτσος, έκανε λόγο για «πλήρη καταστροφή στο δάσος», σημειώνοντας πως αυτό που συνέβη είναι λυπηρό για όλη την περιοχή. «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε την έκταση της ζημιάς» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι είναι δύσκολο να έχει σωθεί κομμάτι του δάσους. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι άνεμοι αυτή τη στιγμή έχουν κοπάσει, βοηθώντας στο έργο των πυροσβεστών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.