Συνεχείς επαφές κυβέρνησης – Ευρωπαίων αξιωματούχων

Συνεχείς επαφές κυβέρνησης – Ευρωπαίων αξιωματούχων

Ιανουάριος 30, 2015 - 09:32
0 σχόλια

Μαραθώνιος συναντήσεων τις επόμενες ημέρες – Σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup στην Αθήνα

Η κυβέρνηση, λίγο προτού κλείσει μία εβδομάδα ζωής, έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο επαφών με τους εταίρους της χώρας, προκειμένου να επικοινωνήσει τις θέσεις της για την οικονομία, τις μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμά της. Παράλληλα, σήμερα στις 19:30 ο κ. Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου χθες και είχε μια συνάντηση με τον κ. Αλ. Τσίπρα η οποία χαρακτηρίστηκε εποικοδομητική, θα συναντηθεί στο Στρασβούργο με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φ. Ολάντ, και θα τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συζήτησής τους.

Μετά τη χθεσινή (29/1) επίσκεψη του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς, ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, καταφθάνει στην Αθήνα. Εκτός από τον Πρωθυπουργό, θα συναντήσει και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, Ανάπτυξης κ. Σταθάκη και αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών κ. Τσακαλώτο. Στις 16:30 οι κκ. Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Από την πλευρά του, ο κ. Νταίσελμπλουμ, λίγο προτού έρθει στην Αθήνα, «με κάθε ειλικρίνεια», όπως είπε, δήλωσε ότι «αν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, ο προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί η νέα κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Την προσεχή Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη ο κ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη, ενώ ο κ. Τσίπρας στις 2/2 θα βρεθεί στην Κύπρο, πραγματοποιώντας το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργού, και την επομένη 3/2 θα βρεθεί στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Ρέντσι, όπου οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για την οικονομική κρίση, αλλά και για την πιο στενή συνεργασία των χωρών της Μεσογείου.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρωθυπουργού, στις 11.2 θα βρεθεί στη χώρα μας για να συζητήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Γκουρία ήταν υπ. Οικονομικών στο Μεξικό, και κατά τη θητεία του απομειώθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.