Συνεδριάζει το Κίνημα Αλλαγής στη σκιά της σύγκρουσης Γεννηματά - Βενιζέλου

Συνεδριάζει το Κίνημα Αλλαγής στη σκιά της σύγκρουσης Γεννηματά - Βενιζέλου

Ιούνιος 04, 2019 - 11:15
0 σχόλια

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιείται σήμερα στις 16:00 η κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Οργανωτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματά.

Σημειτωτέον ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί προ δέκα ημερών, πριν από την ανοιχτή σύγκρουση Γεννηματά - Βενιζέλου με αφορμή τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του δεύτερου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κύριο θέμα στη συνεδρίαση είναι ο καθορισμός της εκλογικής τακτικής του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας από όλους να συμβάλλουν σε αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ όλους.

Ωστόσο, οι αιχμηρές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης, φόρτισαν το κλίμα. Οι περισσότεροι βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη απέφυγαν να τοποθετηθούν τις τελευταίες ώρες και όλα δείχνουν πως μιλήσουν στη κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων του ΚΙΝΑΛ. Είναι σαφές ότι η σύγκρουση της κ. Γεννηματά με τον κ. Βενιζέλο, έχει τροφοδοτήσει ανησυχία και προβληματισμό για την εκλογική δυναμική του Κινήματος Αλλαγής. Αναμένεται να ζητηθούν διευκρινίσεις και εξηγήσεις από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τη επιλογή της.

Οι τελευταίες πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για κατευνασμό των τόνων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.