Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο Άστρος (pics)

Συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στο Άστρος (pics)

Μάρτιος 11, 2018 - 15:40
0 σχόλια

Μια σημαντική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και δυτικής Ελλάδας έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Βόρειας Κυνουρίας .

Ο δήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη του ΔΣ και ευχαρίστησε για την οργάνωση του ΔΣ στο Άστρος. Έκανε μια σύντομη παρουσίαση του δήμου ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, με αναφορές στο φυσικό περιβάλλον, τις αναπτυξιακές δυνατότητες (εγγύτητα με Αθήνα και πόλεις πρωτεύουσες νομών, λιμενικές υποδομές Π. Άστρους, παραλίες, δάση, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια), αναφέρθηκε στις οδικές συνδέσεις προς Τρίπολη και Άργος και τις συνεργασίες με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο .

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Βαγενάς, ευχαρίστησε δήμαρχο και τοπικό εμπορικό σύλλογο για τη φιλοξενία και εξέφρασε την πρόθεση του για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια η συζήτηση στράφηκε σε ένα νέο πρόγραμμα του υπουργείου ανάπτυξης, τα open malls.

 Με την εμπειρία τριών open malls που έχουν ήδη δημιουργηθεί σε Πάτρα, Πειραιά και Αλεξανδρούπολη.

Ο δήμαρχος παρουσίασε την σχετική πρόσκληση που θα δημοσιευτεί εντός του Μαρτίου από πληροφορίες που είχε . Πρόκειται για συνεργασίες δήμων με εμπορικούς συλλόγους για υποβολή προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, έργων προϋπολογισμού 1,5 Εκ. Ευρώ με σκοπό τη δημιουργία ανοικτών αγορών σε εμπορικούς δρόμους και πλατείες των πόλεων. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν υποδομές όπως πεζόδρομοι, οδοφωτισμός εμπορικών χωρών, δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, κατασκευή ενιαίας μορφής προσόψεων καταστημάτων, πινακίδες και αλλά.

Οι πληροφορίες του δημάρχου έγιναν αποδέκτες με μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων και ανταλλάχθηκαν απόψεις επ αυτών.

Τέλος, ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν στην επιτυχημένη λευκή νύχτα της Τρίπολης και συμφώνησαν ότι με συνεργασία της αυτοδιοίκησης και του εμπορικού κόσμου μπορούν να αμβλυνθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, λόγω της οικονομικής κρίσης....

.

Από το Astrosnews.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.