Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας (pics,vid)

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας (pics,vid)

Ιούνιος 29, 2020 - 18:03
5 σχόλια

Ένα νέο ελικόπτερο Erickson ανήκει πλέον στο δυναμικό της Πυροσβεστικής στην Περιφέρεια

Συνεδρίασε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αρκαδία, τη Δευτέρα 29 Ιουνιου στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου και έγινε ο προγραμματισμός του οργάνου για την θερινή περίοδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλος Χρήστος προέδρευσε της επιτροπής και κάλεσε όλους τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κ. Σταθάς, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, λαμβάνοντας το λόγο ανέπτυξε το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών και αναφέρθηκε στην απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση και περιοχές υψηλής επικινδυνότητας σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Από την Πυροσβεστική Αρκαδίας ο διοικητής ο κ. Αλέμης αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει στην υπηρεσία και που αφορά στη συντήρηση και στην επισκευή των οχημάτων, σημειώνοντας τα όποια προβλήματα και ελλείψεις που έχουν παρουσιαστεί.

Επανδρώνουμε τα πυροφυλάκια, κάνουμε περιπολίες και θα είμαστε σε επικοινωνία με τον Στρατό και την Αστυνομία
 

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ένα νέο ελικόπτερο Erickson ανήκει πλέον στο δυναμικό για τις υπηρεσίες, σημειώνοντας βέβαια ότι πλέον η ΠΥ δεν θα διαθέτει Πετζετέλ.

Ο αντιπύραρχος ΠΥ Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Γόντικας κάλεσε τους φορείς να προχωρήσουν τους καθαρισμούς των δρόμων, τονίζοντας ότι κατά την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δάση θα πρέπει να γίνονται περιπολίες.

Τέλος, είπε ότι πρέπει να γίνει ένα σχέδιο πάνω στο οποίο θα αποτυπωθεί ο τρόπος εκκένωσης χωριών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού ο κ. Φωτεινάκης, διοικητής, είπε ότι αν και το προσωπικό της μονάδας έχει μειωθεί σημαντικά, η υπηρεσία του θα είναι έτοιμη να συνεισφέρει όπου της ζητηθεί.

Από τη δασική υπηρεσία τονίστηκε ότι ο προϋπολογισμός για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου είναι μικρός, ζητώντας την αρωγή του δήμων και της περιφέρειας.

Ο κ. Μητρόπουλος από το αρμόδιο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης μίλησε για τις εξελίξεις στην πρόσληψη πυροφυλάκων, αναλύοντας το δυναμικό της υπηρεσίας του.

Μικρή παρέμβαση στη συνεδρίαση έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας ο οποίος τόνισε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία θα έχει τον πρώτο ρόλο σε πιθανή κατάσβεση πυρκαγιάς, κάνοντας το δικό του πολιτικό σχόλια ως προς το πώς δεν θα τον δούμε ποτέ μπροστά σε κάμερες να σβήνει φωτιές.

Ο κ. Μανιάτης από την αρμόδια υπηρεσία της Μεγαλόπολης δήλωσε το «παρών», όπως επίσης και ο κ. Μπακόπουλος από το ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη η κυρία Σαράντη, δασάρχης Βυτίνας, ζήτησε τη βοήθεια των φορέων προκειμένου να γίνει σταδιακά καθαρισμός του οδικού δικτύου, καθώς αν δεν γίνει και τώρα κάποια παρέμβαση, πολλοί δρόμοι θα κλείσουν λόγω βλάστησης.

Από τον Ερυθρό Σταυρό ο κ. Βούλγαρης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές θα μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, σημειώνοντας ότι θα μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο των περιπολιών στα δάση.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας


5 Σχόλια

Πάντα η πυροσβεστική έχει τον πρώτο λόγο. Άσε μας ρε Νίκα. Επειδή κάποιος μπορεί να πήρε ένα ξύλο να σβήσει κάποια φλόγα κοντά στο δρόμο κάτι έγινε. Σοβαρέψου επιτέλους και άσε τις σπόντες. Ασχολήσου με τίποτα σοβαρό και με τη Διοίκηση της Περιφέρειας και άσε τα πονηρά σου και τα δήθεν σου.

O Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας παρόλο που προμηθεύτηκε φέτος και εγκατέστησε (9) μεταλλικές δεξαμενές βαρέως τύπου χωρητικότητας 40 τόνων στον Πάρνωνα και είναι μέλος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Νομού Αρκαδίας και Νομού Λακωνίας από την αρχή της λειτουργίας του, ΔΕΝ καλέστηκε να είναι παρών στο Συντονιστικό. Ο Φορέας πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες στον ορεινό όγκο του Πάρνωνα με τρία οχήματα με βυτία πυρόσβεσης 500 λίτρων και συμβάλει σε κατασβέσεις μικρών εστιών σε δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και σε κατάσβεση εστιών που μόλις έχουν εκδηλωθεί.

Ανώνυμε 14:33 δεν έκλεισε ο Φορέας και ειναι παρών με τις πράξεις του όπως τις ανέφερα προηγουμένως. Εσυ ποιος εισαι που κρύβεσαι πισω από την ανωνυμία σου και θα ήθελες να έχει κλείσει;;;; Σε τι σου έφταιξε;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.