Συνεδρίαση για… γερά νεύρα η 1η του Περιφερειακού Συμβουλίου (photos&video)

Συνεδρίαση για… γερά νεύρα η 1η του Περιφερειακού Συμβουλίου (photos&video)

Σεπτέμβριος 08, 2014 - 11:07
0 σχόλια

Χρειάστηκε έξι ώρες για να εκλέξουν το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Όχι δύο ούτε τρεις αλλά έξι ώρες χρειάστηκαν για να εκλεγεί και να ανακοινωθεί το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή μελών του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και το αποτέλεσμα βγήκε στις 10 το βράδυ. Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πρότεινε τον Χαράλαμπο Σκούρο για πρόεδρο, ο οποίος και εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία. Για την εκλογή βέβαια του αντιπροέδρου και του γραμματέα χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες για το τελικό αποτέλεσμα. Στην τρίτη μάλιστα έπρεπε να αποχωρήσει η πλειοψηφία για να υπάρξει η απόλυτη πλειοψηφία επί των παρόντων στην αίθουσα.

Μετά και από τις τρεις ψηφοφορίες εκλέχθηκαν αντιπρόεδρος ο Τάκης Γατσόπουλος και γραμματέας η Μαριαλένα Σούκουλη.

Ο κ. Τατούλης θέλησε να παρέμβει και να σχολιάσει αυτό το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε για την εκλογή προεδρείου. Τόνισε ότι η παράταξή του για να διευκολύνει την εκπροσώπηση της μειοψηφίας στα θεσμικά όργανα του προεδρείου επέλεξε την διαδικασία αποχώρησης, περίμεναν όμως και από την αντιπολίτευση να επιδείξει την αντίστοιχη πολιτική συναινετική ευαισθησία.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr 7ωρη συνεδρίαση ΠΕΣΥ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.