Συνδετήρια Οδός Μεγαλόπολης - Τι απαντάνε Δήμος και ΜΟΡΕΑΣ

Συνδετήρια Οδός Μεγαλόπολης - Τι απαντάνε Δήμος και ΜΟΡΕΑΣ

Οκτώβριος 06, 2015 - 08:29
0 σχόλια

Στις 27 Ιουλίου 2015 κυκλοφόρησε η 11η εξαμηνιαία έκθεση περιβαλλοντικής διαχείρισης από τον ΜΟΡΕΑ του Έργου: Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος –Τρίπολη – Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο –Σπάρτη.

Στην έκθεση μέσα υπήρχαν 2 αναφορές για το τμήμα της Συνδετήριας Οδού της Μεγαλόπολης σε ότι έχει να κάνει με την καθυστέρηση των εργασιών. Συγκεκριμένα  τα 2 σημεία αναφέρουν:

Το πρώτο
«επισημαίνεται ότι, κατά την διάρκεια του εξαμήνου εξακολουθούσε να υφίσταται αδυναμία πρόσβασης σε κάποια από τα τμήματα του ανωτέρω έργου, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης της διάθεσης των χώρων στο τελευταίο τμήμα της Συνδετήριας Μεγαλόπολης μήκους ~80 μέτρων για τη σύνδεσή της με την υφιστάμενη περιμετρική οδό της πόλης (αρμοδιότητας Δήμου Μεγαλόπολης)»

και το δεύτερο
«Μέχρι τα τέλη του 2015 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης παράδοσης των υπολειπομένων χώρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου Μεγαλόπολης για την ολοκλήρωση της σύνδεσης με την υφιστάμενη περιμετρική οδό της πόλης.»

Από τις παραπάνω αναφορές προέκυψαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το ποιες είναι τελικά οι αιτίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η Συνδετήρια Οδός στην Μεγαλόπολης.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης επικοινώνησε  στις 30 Σεπτεμβρίου με τον ΜΟΡΕΑ αλλά και με τον Δήμο Μεγαλόπολης και τους ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα.

Από την πλευρά του Δήμου Μεγαλόπολης μιλήσαμε με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος μας είπε ότι από  τον Δήμο Μεγαλόπολης  έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες κινήσεις και διαδικασίες που ήταν υπεύθυνος ο Δήμος να κάνει , ήδη από τον Νοέμβριο του 2014. Ο κ. Παπαδόπουλος μας ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις πλέον ,  οφείλονται στις πολλές αλλαγές στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ( Υπουργοί – Γεν. Γραμματείς) οι οποίες αποτέλεσαν τροχοπέδη για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και όχι σε θέματα που να αφορούν τον Δήμο Μεγαλόπολης. Μάλιστα από τον Δήμο Μεγαλόπολης λάβαμε και ένα σχετικό έγγραφο που έστειλε ο Δήμος στον ΜΟΡΕΑ και αφορά τα όσα αναφέρει μέσα η συγκεκριμένη έκθεση.

Από την πλευρά του ΜΟΡΕΑ λάβαμε σήμερα και σας δημοσιεύουμε την εξής απάντηση:

Προς: kafeneio-megalopolis.gr

Σε συνέχεια των ερωτημάτων που μας θέσατε, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το απόσπασμα από την επίσημη Περιβαλλοντική Έκθεση στο οποίο αναφέρεστε, δεν έχει σχέση με οποιασδήποτε μορφής καθυστέρηση ή μη κατάλληλη ενέργεια του Δήμου Μεγαλόπολης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Σημειώνεται ότι υπάρχουν γενικότερα γραφειοκρατικά ζητήματα των εμπλεκομένων Υπηρεσιών τα οποία αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όπως πληροφορούμαστε (Πρωτόκολλα διάθεσης χώρων κ.λ.π.). 
Θεωρούμε ότι τελικά, και μετά την ολοκλήρωση της σε εξέλιξη διαδικασίας για την ψήφιση στη Βουλή της τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης του Μορέα, θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο και οι υπολειπόμενες εργασίες για την αποπεράτωση της Συνδετήριας Μεγαλόπολης.

Και από τις 2 απαντήσεις προκύπτει αυτό που γνωρίζουμε ήδη, όλα είναι θέμα πολιτικών χειρισμών και αντιμετώπισης από το Υπουργείο και από την ψήφιση από την Βουλή της τροποποιημένης Σύμβασης Παραχώρησης, για την οποία έχουμε 

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης όπως για όλα τα θέματα, προσπαθεί να σας παρέχει πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση και για αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα. Όλα όσα σας μεταφέρουμε και σας γράφουμε είναι επίσημα στοιχεία και προσπαθούμε πάντα να σας παρουσιάζουμε όλες τις απόψεις. Δυστυχώς ορισμένοι στην περιοχή μας δεν θέλουν και δεν τους αρέσει να υπάρχει αυτή η ενημέρωση για να μπορούν να περνάνε την δική τους παραπληροφόρηση και να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια.  Δείτε στην συνέχεια όλα τα επίσημα έγγραφα.

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.