Σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΤΑXISΝΕΤ

Σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το ΤΑXISΝΕΤ

Ιούνιος 28, 2016 - 13:28
1 σχόλια

Το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet επαναφέρει, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Ενώ, οι επιτηδευματίες που δεν έχουν ταμειακές μηχανές ή άλλους φορολογικούς μηχανισμούς θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των τιμολογίων και των αποδείξεων που εκδίδουν. Οι διατάξεις αυτές φέρεται ότι θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των προσεχών ημερών. 

ΕΛΣΤΑΤ: Σε κίνδυνο φτώχειας το 35,7% του πληθυσμού

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισµού βρίσκεται το 35,7% του πληθυσμού της χώρας και αυτός ο κίνδυνος είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόµων ηλικίας 18-64 ετών (39,4%).Σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήµατος και Συνθηκών ∆ιαβίωσης των Νοικοκυριών 2015 (εισοδήματα 2014) της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό του κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισµού παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με το 2014 (36%). Ο πληθυσµός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισµό εκτιµάται για τους Έλληνες σε 37,4% και για τους αλλοδαπούς που διαµένουν στην Ελλάδα σε 64,3%.

Παράταση έως τις 20 Ιουλίου για τις δηλώσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη. Στην επιστολή σημειώνεται ότι ενόψει της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την υποβολή των δηλώσεων, ρεαλιστική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων είναι η 20ή Ιουλίου ενώ για τα Φυσικά Πρόσωπα μέλη προσωπικών Εταιριών με απλογραφικά βιβλία η 25η Ιουλίου 2016.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Σύνδεση την ταμειακών με το taxisnet. Το πιο άχρηστο μέτρο μετά το wifi του Σαμαρά. Δε μας είπαν όμως σε τι θα ωφελήσει αυτή η σύνδεση μιας και το πρόβλημα δεν είναι οι αποδείξεις που κόβονται αλλά αυτές που ΔΕΝ κόβονται και οι οποίες φυσικά δε θα διαβιβάζονται πουθενά. Κάντε επιτέλους το περιουσιολόγιο ρε ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ να μην μπορεί να κρύψει κανένας τα κέρδη του και αφήστε τα μεγαλόπνοα σχέδια που το μόνο που θα κάνουν θα είναι να χρηματοδοτήσουν τις εταιρίες παραγωγής ταμειακών μηχανών, μιας και το σύνολο των ήδη σε λειτουργία ταμειακών δεν έχει δυνατότητα ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.