Συνάντηση Τσιρώνη - Μαντά στο Άστρος

Συνάντηση Τσιρώνη - Μαντά στο Άστρος

Ιούλιος 01, 2015 - 14:40
1 σχόλια

Την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, στις 15:00 στα γραφεία του Φ.Δ. Όρους Πάρνωνα – Υγροτόπου Μουστού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Προγραμματισμένο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων και διάφορα άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.

Ο Α. Υπουργός αναφέρθηκε εκτός των άλλων στα κυρίαρχα θέματα της επικαιρότητας, περιγράφοντας τη στάση της κυβέρνησης γύρω από τις διαπραγματεύσεις του τελευταίου εξαμήνου, τους λόγους της προσφυγής στο δημοψήφισμα της Κυριακής και τέλος την πεποίθηση του ότι τελικά θα υπερψηφιστεί το ΟΧΙ.

Ο Πρόεδρος του Φορέα κ. Δημήτρης Μήλιος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τα προβλήματα του Φορέα. Εστίασε ιδιαίτερα στο υψηλό επιστημονικό επίπεδο του προσωπικού του Φορέα, στη δυνατότητα άσκησης ανταποδοτικών δραστηριοτήτων και τέλος, στην άριστη συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στα πλαίσια κυρίως της εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. 

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό, ανέφερε: «στο δήμο μας κατοικούν άνθρωποι που εκτιμούν και επιβραβεύουν με ιδιαίτερη ζεστασιά, την ειλικρίνεια στην προσέγγιση, αλλά και διαφοροποιούν πλήρως την στάση τους όταν αντιμετωπίζουν ανειλικρίνεια».

Στη συνέχεια, περιέγραψε την σημασία που έχει για το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, το φυσικό του περιβάλλον. Αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα έργα του Βιολογικού καθαρισμού και όλα τα περιβαλλοντικά έργα που γίνονται στο Δήμο, με σημαντικότερο το Γ.Π.Σ.. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή, επεξεργαζόμαστε την ενσωμάτωση του πλαισίου του Οικολογικού Πάρκου στο Γ.Π.Σ, ώστε να του δώσουμε πραγματική θεσμική οντότητα. Είναι η πρώτη φορά που ακολουθείται ο σωστός τρόπος».

Όσον αφορά παρατηρήσεις από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης για επιμέρους θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, (περιοχή «Παλιόχανο», φράγμα Τάνου, ΧΑΔΑ Τάνου κ.ά.) ο κ. Υπουργός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Δήμαρχου, ότι δηλαδή πρέπει να διαμορφωθεί η χωροταξική πολιτική του δήμου μέσω του Γ.Π.Σ., λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για να σταματήσουν νόμιμα τα όποια υπαρκτά ή όχι προβλήματα.

Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υπουργό στην διαβούλευση για την έγκριση της Α’ φάσης του Γ.Π.Σ., και ανέφερε ότι όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα έχουν προσεγγιστεί σε άλλη όμως βάση από αυτή που τα θέτουν οι συγκεκριμένοι δημοτικοί σύμβουλοι. Έχουν προσεγγιστεί από την τεχνική τους και μόνο άποψη. Ακόμα, ανέφερε ότι θα ήταν μεν αγενές να μην σεβαστεί τον περιορισμένο χρόνο του Υπουργού και να επεκταθεί στα ζητήματα που τέθηκαν, από την άλλη όμως, δεν θα έπρεπε να παραλείψει να αναφέρει ότι στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας κάποιοι καθυστερούσαν την έναρξη του Γ.Π.Σ. για τριάντα χρόνια, ότι κάποιοι αποφάσισαν να μεταφέρουν τα σκουπίδια στον Τάνο, και τέλος ότι στον φάκελο που παρέδωσε στον συνεργάτη του Υπουργού κ. Λιόγκα, υπάρχουν όλες οι νόμιμες αποφάσεις χωροθέτησης της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων που ελήφθησαν με αγώνες από τη δημοτική αρχή και σοβαρές αντιδράσεις.

Τέλος ευχήθηκε στον κ. Υπουργό, καλή συνέχεια στην περιοδεία του.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.