Συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στο υπουργείο Οικονομικών (pics)

Συνάντηση των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών στο υπουργείο Οικονομικών (pics)

Φεβρουάριος 08, 2019 - 10:52
0 σχόλια

Με θέμα τα πυρόπληκτα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις, πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου των Προέδρων των πυρόπληκτων Επιμελητηρίων, Αρκαδίας, Ηλείας Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λακωνίας και Ευβοίας με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους / ΚΥΣΔΙΧ, κ. Κουρμούσης Φώτης, ο Γενικός Γραμματέας Γ.Λ.Κ / ΥΠΟΙΚ, κ. Σπηλιωτόπουλος Κωνσταντίνος, από την Δ 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η κα. Μηλιάκου Σταυρούλα, συνεργάτες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη Ιωάννη, οι βουλευτές, κα. Κοζομπόλη Παναγιώτα,  κ. Μπαλαούρας Μάκης  και  κ. Μπαξεβανακης Δημήτριος, καθώς και οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών: o Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης, και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ Αθανασιάδης Ηλίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος,  ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Αριστείδης Τηλιγάδας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μαραγκός Ιωάννης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Κουτσάυτης Σπύρος.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κ.κ. Γενικοί Γραμματείς οι περιορισμοί που δεν επέτρεπαν τη δυνατότητα ρύθμισης των παραπάνω δανείων πλέον καταργούνται.

Συνεπώς οι δανειολήπτες μπορούν να προσφύγουν στις τράπεζες και να διαπραγματευτούν τους όρους ρύθμισης των δανείων τους χωρίς να υφίστανται πλέον οι όροι που επέβαλαν οι προϊσχύουσες διατάξεις.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ζητήθηκε και η ευνοϊκή μεταχείριση των ενήμερων δανειοληπτών από τις τράπεζες, μετά από αίτημα των Επιμελητηρίων, όπου οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου με προεδρεύοντα τον υπουργό αρμόδιο για τις τράπεζες Αλέκο Φλαμπουράρη, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν θετικά το θέμα προκειμένου στην συνέχεια να το εισηγηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα.

Τα εν λόγω Επιμελητήρια θα παρακολουθούν την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων Τραπεζών – Δανειοληπτών και θα ενημερώνουν την Γ.Γ. Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με σκοπό την άρση ενδεχόμενων δυσλειτουργιών.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους δανειολήπτες ότι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.